3

Het Indisch Interieur

Hans Dagelet, Bodil de la Parra, Reinout Bussemaker, Bo Tarenskeen, Mingus Dagelet, e.a

  • Theater & Toneel

''Een voorstelling die je niet wil mislopen dit seizoen'', schrijft NRC over Het Indisch interieur en bekroont de voorstelling met 4 sterren ( ★ ★ ★ ★). Een scherp familiedrama waarin we gedurende een avond en een nacht getuige zijn van een Indische familie waarvan de pater familias (Hans Dagelet) probeert zijn erfenis te verdelen onder zijn kinderen (Bussemaker, De la Parra, Tarenskeen), kleinkinderen (Mingus Dagelet) en aanhang.

Drie generaties buigen zich over alles wat het familiehuis herbergt: stille getuigen van een gewelddadig, mysterieus en complex verleden dat nog steeds doorwerkt in alle haarvaten van de Nederlandse maatschappij. Achter elk erfstuk schuilt een verhaal, maar de erfgenamen lijken niet echt happig om die verhalen aan te horen. We zien drie generaties Indo’s en hun Nederlandse partners, die nog steeds blijken te worstelen met een trauma dat allesbehalve afgerond is.

In Het Indisch Interieur onderzoekt schrijver en regisseur Bo Tarenskeen hoe het Indische oorlogsverleden nu nog doorwerkt in de huidige generatie Indische Nederlanders.

Albert Heijnzaal Bestel

Extra informatie:

Regie: Bo Tarenskeen
Met: Hans Dagelet, Bodil de la Parra, Reinout Bussemaker, Bo Tarenskeen, Mingus Dagelet en Amarenske Haitsma

Recensies

Een voorstelling die je niet wil mislopen dit seizoen.

NRC

‘Flitsende dialogen. Vaak buitelend over de even grappige als gênante clichés.’

Trouw

‘Het slot is weergaloos mooi (…)’

Theaterkrant

Fraai meanderende Hans Dagelet is de spil van Het Indisch Interieur

de Volkskrant

In ‘Het Indisch interieur’ zijn erfstukken een prachtige metafoor voor een pijnlijk verleden

Trouw