Voorstelling Henry Van Loon
Henry Van Loon Jannie The Show Dog Scenebeeld 1
Henry Van Loon Jannie The Show Dog Scenebeeld 2
Henry Van Loon Jannie The Show Dog Scenebeeld 4

Henry van Loon

Jannie The Show Dog

  • Cabaret

Toen Henry van Loon zijn hond Jannie kreeg brak niet lang daarna een wereldwijde pandemie uit en zat hij ineens permanent binnen met die nerveuze joekel. Midden in die pandemie werd vervolgens zijn dochter geboren.

Het plaatje was compleet: 1 relatie, 2 stiefkinderen, 1 hond, 2 impulsaankoop-konijnen, 1 baby, 0 x ongestoorde seks. 2 jaar lang. Dag in dag uit. Wat hij eigenlijk wilde? On the road again. Terug naar jullie. Terug naar jou. Gewoon zoals vroeger. Mannen onder elkaar. Of vrouwen onder elkaar, of personen onder elkaar, nou ja. Je begrijpt het.

Hoe dan ook: het huis uit. Deel je dat gevoel? Kom dan ook! Bel de oppascentrale. Of laat iemand op je planten passen en ontdek wat er nog te lachen valt na twee jaar lockdown. Henderball. Is. Back.

Be

Very

Afraid

Extra informatie:

Ik wil: Grote namen

Recensies

Van Loon overtuigt met kwetsbaarheid, meligheid en absurdisme.

NRC

Het vaderschap is een dankbaar thema voor Henry van Loon en zijn rake typeringen. (...) De voorstelling is snel, afwisselend, met een fraai glitterdecor en prettige gitaarliedjes.

de Volkskrant

Jannie the Showdog bewijst andermaal dat Henry van Loon een geweldige performer is.

Het Parool

Er zijn maar weinig cabaretiers in Nederland die met zoveel subtiliteit en overtuiging personages kunnen neerzetten. Steeds weet hij precies de juiste details te kiezen om uit te vergroten, en zo tot karakters te komen die zowel geloofwaardig als uiterst komisch zijn.

Trouw