Voorstelling Hendrik Groen

Hendrik Groen

Opgewekt naar de eindstreep

  • Theater & Toneel, Theater in de middag

Hendrik Groen is terug! Voor de laatste keer komt de meest geliefde bejaarde van Nederland naar het theater. Hendrik houdt een dagboek bij om grip te houden op het leven. Dat zorgt voor grappige én aangrijpende momenten. De cast bestaat, net als de vorige Hendrik Groen-voorstellingen, uit jonge acteurs - met Beau Schneider in de hoofdrol.

Het verhaal
Voor iedereen die benieuwd is hoe het Hendrik Groen vergaat na de sluiting van het verzorgingstehuis in Amsterdam-Noord. Hendrik moet constateren dat de tijd niet meer zo mild voor hem is: hij wordt steeds vergeetachtiger en begint het overzicht te verliezen. Dat levert de nodige verwarrende situaties op. Door opnieuw een dagboek bij te houden doet de dementerende Hendrik Groen in deze ontroerende komedie zijn best om grip te houden op het leven. Dat zorgt voor grappige én aangrijpende momenten met Leonie (88) en Frida (10) als trouwe vrienden.

Albert Heijnzaal Bestel
Ticketprijs incl. €3,60 drankje & garderobe

Extra informatie:

Regie: Eddy Habbema
Met: Beau Schneider, Nikkie Kuis, Leendert de Ridder en anderen
Overige: Producent: Inge Bo Bewerking: Jibbe Willems Decorontwerp: Ascon de Nijs Lichtontwerp: Marc Heinz en Wilfred Loopstra Kostuums: Arien de Vries
Heeft een pauze: Nee
Ik wil: Theater in de middag

 

De cast
De cast bestaat, net als de vorige Hendrik Groen-voorstellingen, uit jonge acteurs – met Beau Schneider en Britte Lagcher in de hoofdrol. Omdat er in iedere bejaarde ook nog altijd een jong iemand verborgen zit.

De romans
Van de dagboeken van Hendrik Groen zijn meer dan een half miljoen exemplaren verkocht. Ze werden bekroond met de NS Publieksprijs en als tv-serie uitgezonden. Ook in het theater is het succes ongekend: De zalen bij Pogingen iets van het leven te maken en Zolang er leven is, zaten avond aan avond vol.

De pers over de romans

Overtuigend en ontroerend.

NRC Handelsblad

Vol humor en tragiek.

Algemeen Dagblad