Voorstelling Ernest Beuving

Ernest Beuving

Skoren!

  • Cabaret, Theater in de middag

Ernest Beuving leert je in de cabareteske muziektheatervoorstelling Skoren! hoe je jezelf als winnaar kunt leren zien, ook als de werkelijkheid niet meewerkt. Al zit hij zelf aan de antidepressiva, zijn motto is dan ook: ‘Prozac eens lekker door!’ Alles positief blijven zien kun je leren. Hij weet dat een hoefijzer ook geluk brengt als je er één tegen je hoofd aan krijgt. Dan heb je namelijk geluk dat het paard er niet meer aan vast zat.”  

Met dit soort bevrijdende redenaties verlaat iedereen de zaal als een succesvolle levenskunstenaar. Alleen de carrièrecoaches moeten oppassen: "Want als die echt zo goed zijn in hun vak, waarom zijn ze zelf dan niet verder gekomen?"

Eerder stond Beuving met So long (Leonard) Cohen in de DinsdagMiddagserie in het Zaantheater.

Skoren! is het tweede cabareteske muziektheaterprogramma van Ernest Beuving samen met zijn vaste gitarist Erik Raayman.

Beuving staat voor veel humor, imitaties en persiflages en prachtige liedjes. Hij heeft het o.a. over een reünie waar iedereen het verder geschopt bleek te hebben dan hijzelf. Terwijl Beuving alleen kon zeggen dat hij in de psychiatrie heeft gewerkt (hij heeft daar wasknijpers gemaakt), kreeg hij de meest glansrijke cv’s om zijn oren. Hij ontmoette daar ook het meisje waar hij voor het eerst mee tongzoende; kun je dan na 45 jaar zo de draad weer oppakken of niet? Ook speelt hij hoe hij zichzelf uiteindelijk ziet zitten in verzorgingstehuis het ‘Zinkende Anker’. Hij gaat in ieder geval niet naar het Altzheimercafél, ook al beloven ze een onvergetelijke avond. Hij komt als herboren het tehuis uit en rockt tot hij er bij neer valt.

 

Extra informatie:

Ik wil: Theater op de dinsdagmiddag, Theater in de middag

Recensies

Zeer getalenteerde komiek met de onderkoelde vrolijkheid van Tommy Cooper en een voortreffelijke imitator en gangmaker. Alle liedjes van zijn cd ‘Ode’ zijn even sterk.

Friesch Dagblad

Meesterlijke imitaties en Beuving laat weer horen over wat voor een voortreffelijke zangstem hij beschikt.

Leeuwarder Courant