Voorstelling De Zus Van Frida Kahlo

De zus van Frida Kahlo

Een muzikale Mexicoshow

  • Theater & Toneel, Theater in de middag

Een voorstelling vol verhalen, liedjes én film, met rauwe, meeslepende Mexicaanse muziek. Met 9 muzikanten, 20 instrumenten, een op hol geslagen pianola, karaktervolle poppenfiguren, live-animatie, feestelijke optochten en dansende skeletten. Muziekensemble Seasession, theatermaker Servaes Nelissen en regisseur Marijn van der Jagt maken deze bruisende voorstelling.

De makers lieten zich volop inspireren door de rijkdom van de Mexicaanse cultuur: de fantastische muziek van Mexicaanse componisten, het werk van beroemde Mexicaanse kunstenaars, de kleurrijke folklore en de Dia de los Muertos, het Mexicaanse dodenfeest. Want in Mexico zijn de mensen niet bang voor de doden: het zijn geliefden waarvoor elk jaar weer een groot feest wordt georganiseerd. 

De zus van Frida Kahlo is een mozaïekvertelling over een muziekensemble en hun radicale, bevlogen bandleider, gespeeld door Servaes Nelissen. Op zoek naar zijn Mexicaanse roots neemt hij het ensemble en het publiek op sleeptouw in zijn enorme verbeeldingskracht. Hij brengt Frida Kahlo en pianola-componist Conlon Nancarrow weer tot leven, we zien zijn gedroomde trip naar Mexico en zijn reis naar het hiernamaals. 

Forbo Flooringzaal Bestel

Extra informatie:

Regie: Marijn van der Jagt
Met: Servaes Nelissen
Ik wil: Theater op de dinsdagmiddag, Theater in de middag, Muziektheater