Voorstelling De Zus Van Frida Kahlo

De zus van Frida Kahlo

Een muzikale Mexicoshow

  • Theater & Toneel, Theater in de middag

Een voorstelling vol verhalen, liedjes én film, met rauwe, meeslepende Mexicaanse muziek. Met 9 muzikanten, 20 instrumenten, een op hol geslagen pianola, karaktervolle poppenfiguren, live-animatie, feestelijke optochten en dansende skeletten. Muziekensemble Seasession, theatermaker Servaes Nelissen en regisseur Marijn van der Jagt maken deze bruisende voorstelling.

De makers lieten zich volop inspireren door de rijkdom van de Mexicaanse cultuur: de fantastische muziek van Mexicaanse componisten, het werk van beroemde Mexicaanse kunstenaars, de kleurrijke folklore en de Dia de los Muertos, het Mexicaanse dodenfeest. Want in Mexico zijn de mensen niet bang voor de doden: het zijn geliefden waarvoor elk jaar weer een groot feest wordt georganiseerd. 

De zus van Frida Kahlo is een mozaïekvertelling over een muziekensemble en hun radicale, bevlogen bandleider, gespeeld door Servaes Nelissen. Op zoek naar zijn Mexicaanse roots neemt hij het ensemble en het publiek op sleeptouw in zijn enorme verbeeldingskracht. Hij brengt Frida Kahlo en pianola-componist Conlon Nancarrow weer tot leven, we zien zijn gedroomde trip naar Mexico en zijn reis naar het hiernamaals. 

Forbo Flooringzaal Bestel
Ticketprijs incl. €3,60 drankje & garderobe

Extra informatie:

Regie: Marijn van der Jagt
Met: Servaes Nelissen
Ik wil: Muziektheater, Theater in de middag, Theater op de dinsdagmiddag

Volg een creatieve workshop voorafgaand aan de voorstelling

Voorafgaand aan de voorstelling 'De zus van Frida Kahlo – een vrolijke Mexicoshow’ biedt Ensemble SeaSession een gratis toegankelijke workshop aan, die onder leiding zal staan van de Mexicaanse slagwerker Pepe Garcia en Olga de Bie, kunstenaar en ervaren workshopleider. De workshop bestaat uit drie delen en duurt ca. 30-45 minuten. Je kunt zelf kiezen aan welke workshop je wilt deelnemen.

Geef je hier kosteloos op voor de workshop. Let op, er is beperkte beschikbaarheid dus wees er snel bij!

MINI-DIA DE LOS MUERTOS-ALTAAR
In deze workshop ga je zelf een mini-Dia de los Muertos-altaar versieren. Met aanwezig Mexicaans versieringsmateriaal en zelf meegebrachte foto’s van een dierbare overledene: dat kan een familielid zijn, een vriend of vriendin, maar ook je geliefde huisdier…

MUSIC BOX - PIANOLA
Wat is er leuker dan zelf een straatpianola maken? Je prikt gaten in papierrollen, zet de papierrollen in een muziekbox en er klinkt als door een wonder een zelf gecomponeerde melodie. De Amerikaans-Mexicaanse componist Conlon Nancarrow, die tijdens de voorstelling uitgebreid aan bod komt, componeerde ongelooflijk moderne stukken voor de pianola.

EX VOTO
Zelf een ex voto (bidprentje) schilderen op een metalen plaatje: waarom zou je het níet proberen! Schilder een belangrijke gebeurtenis uit je leven die goed afliep, en schilder er iemand bij die je daarvoor bedankt – een heilige, een vriend of een toevallige voorbijganger.

Geef je hier kosteloos op voor de workshop.