Publiciteitsbeeld As You Like It De Toneelmakerij En Circus Treurdier Door Joost De Haas Liggend

De Toneelmakerij en Circus Treurdier

As you like it (Vanaf 8 jaar)

  • Jeugd & Familie

As you like it is een knettergekke, bomvolle, muzikale bewerking van de beroemde liefdeskomedie van Shakespeare. Een romcom over de voor- en nadelen van verliefd zijn, ongeacht hoe die familie is samengesteld. Er zijn talloze manieren om de liefde te beleven en die rijkheid willen we aan kinderen laten zien. Een voorstelling die afrekent met romantische clichés en de hokjesgeest.

Het verhaal 
Wanneer Rosalinde en Orlando elkaar voor het eerst zien bij een poetry slam is het liefde op het eerste gezicht. Zijn zij elkaars redding uit dit mistroostige bestaan?

Rosalinde wordt samen met haar nichtje en hartsvriendin Celia het huis uit gezet. Ze vluchten het bos in. Uit angst voor struikrovers en andere griezels dost Rosalinde zich uit als jongeman. Ze gaan op zoek naar Rosalindes vader, die ergens in de Ardennen een populaire camping runt. Een idyllische plek met vegetarische cuisine en knuffelige jamsessies bij het kampvuur. Dresscode: as you like it.

Ook Orlando slaat op de vlucht vanwege een vreselijke ruzie thuis. In het bos komen de jonge geliefden elkaar toevallig tegen. Maar Rosalinde houdt de boot af. Is Orlando wel echt verliefd op haar? Of is hij eigenlijk verliefd op zichzelf? Is iemand die gek is van verliefdheid überhaupt wel te vertrouwen? 

As you like it neemt je mee op een dwaaltocht door de Ardennen op zoek naar de ware.  
Een voorstelling die afrekent met romantische clichés en de hokjesgeest. Vol verwarring, verlangen, vermommingen en verkleedpartijen. Met stiekem zoenen bij de bosjes, vakantieliefdes en gebroken harten.  

Albert Heijnzaal Bestel

Extra informatie:

Regie: Paul Knieriem
Met: Myrthe Huber, Wart Kamps, Ellen Parren, Peter van Rooijen, Dennis Rudge, Rop Verheijen, Alicia Boedhoe, Vince van Neer
Ik wil: Met de hele familie, Jong

De Zaanse Regenboog en het Zaantheater

Theater gaat over iedereen en is voor iedereen. Samen met de Zaanse Regenboog , de LHBTIQ+  organisatie van de Zaanstreek, organiseert het Zaantheater voorstellingen met thema’s als seksualiteit, gender, inclusiviteit, genderidentiteit, lhbt-emancipatie en diversiteit. Voorstellingen waarin je jezelf herkent of die je blik verruimen.

DZR Logo Online Orgineel