DAMN, HONEY

Zelf Weten

  • Theatershow

Je ‘probleemzones’ moeten verbergen, dat seks om de man draait, dat het je eigen schuld is als je in je bil wordt geknepen. Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen, de founding mothers van DAMN, HONEY de podcast, zijn er klaar mee. Ze breken dwars door alle taboes heen en praten over alles waarvan ze vroeger dachten dat Niemand Dit Ooit Te Weten Mocht Komen, in de hoop dat jij je minder alleen voelt. 

"Zelf weten is niet uitsluitend vrolijk verpakt vermaak, maar ook een pleidooi voor educatie, feminisme en emancipatie. (...) Menig vrouw zal zich – zowel tot hilariteit als tot haar frustratie  – kunnen herkennen in al wat de revue passeert." - Theaterkrant

In deze voorstelling over shit waar je als vrouw van deze tijd mee moet dealen, schoppen ze dit soort misverstanden met verve voor je onderuit. Aan de hand van hun eigen ervaringen laten ze zien hoe absurd sommige dingen zijn die we met z’n allen als doodnormaal beschouwen. Hoezo vinden we rimpels, okselhaar en hangborsten eigenlijk het  allerergst ooit? Waarom leren we meisjes zichzelf te verdedigen tegen enge mannen in de bosjes, maar onderwijzen we jongens niet hoe die enge man niet te worden? En wordt het niet eens tijd om te stoppen met het meesmokkelen van tampons in een mouw richting wc, omdat niemand mag weten dat we ongesteld zijn?

Verwacht een carrousel aan slecht geacteerde sketches, wellicht wat experimentele dans hier en daar, veel zelfspot, een lach en misschien zelfs een traan.

Trigger Warning: Deze voorstelling gaat over shit waar je als vrouw mee moet dealen. Dit betekent dat er onder andere onderwerpen voorbij komen als eetstoornisproblematiek, seksueel grensoverschrijdend gedrag en victim blaming.

Forbo Flooringzaal Bestel

Extra informatie:

Ik wil: Iets nieuws ontdekken, Met vriendinnen, Jong

Recensies

DAMN, HONEY maakt geestig en intiem feministisch cabaret.

Parool

Er valt veel te genieten dankzij de geestige theatrale vondsten, de ontspannen publieksinteractie en het zichtbare plezier.

de Volkskrant

De Zaanse Regenboog en het Zaantheater

Theater gaat over iedereen en is voor iedereen. Samen met de Zaanse Regenboog , de LHBTIQ+  organisatie van de Zaanstreek, organiseert het Zaantheater voorstellingen met thema’s als seksualiteit, gender, inclusiviteit, genderidentiteit, lhbt-emancipatie en diversiteit. Voorstellingen waarin je jezelf herkent of die je blik verruimen.

Wil je graag naar een voorstelling maar liever niet alleen of vind je het gewoon leuk om met een groepje te gaan. Geef je dan op voor de Film en Theater appgroep van De Zaanse Regenboog. In de app worden voorstellingen (LHBTIQ+ gerelateerd) gedeeld. Je kunt aangeven of en wanneer je naar de film/theater wilt en andere sluiten zich daar geregeld bij aan. Mail jouw naam en 06-nummer naar dezaanseregenboog@gmail.com en join the club!

DZR Logo Online Orgineel