Voorstelling Citizenk. Sadettin K
Citizen K Sanne Peper
Citizen K 07 Sanne Peper
Citizen K 05 Sanne Peper
Citizen K 08 Sanne Peper

Citizen K.

SADETTIN K & Het Nationale Theater

  • Theater & Toneel

De voorstelling CITIZEN K. van theatermaker Sadettin Kirmiziyüz werd in 2019 lovend ontvangen en als een van de beste voorstellingen van het seizoen geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival. Omdat programmeur Kim Muller hoopt dat zoveel mogelijk mensen deze voorstelling komen zien, kun je een gratis kaartje (je betaalt alleen voor het drankje en de garderobe) bestellen voor de voorstelling. Achteraf betaal je wat je het waard vindt. 

Met een lijst van 254 gebeurtenissen trekt Sadettin Kirmiziyüz ons zijn leven binnen, van zijn jeugd in Zutphen tot zijn huidige bestaan in Amsterdam Noord. Steeds weer wordt zijn biculturaliteit hem ingepeperd, alsof hij er nooit bij mag horen. Een persoonlijke vertelling die voelbaar maakt hoe meedogenloos en geniepig identiteitspolitiek en racisme in Nederland werken. Deze voorstelling wordt ondersteund en begeleid door multi-instrumentalist Kaspar Schellingerhout.

Tip van Kim: ‘Betaal achteraf wat je het waard vindt’ 
Programmeur Kim Muller: "Wil je iets nieuws uitproberen maar geen risico lopen? Ieder jaar zoek ik een voorstelling uit waarvoor ‘Betaal achteraf wat je het waard vindt’ geldt. Je bestelt een gratis kaartje, en na afloop betaal je wat jij het waard vond. Ik heb dit jaar Citizen K. van SADETTIN K en Het Nationale Theater uitgezocht. Een indringende voorstelling die volgens mij gezien worden door zoveel mogelijk mensen. Ik nodig je van harte uit om hier een gratis kaartje voor te bestellen.  Zo kun je zorgeloos iets nieuws ontdekken."

Forbo Flooringzaal Bestel

Extra informatie:

Regie: Casper Vandeputte
Overige: Concept, tekst en spel: Sadettin Kirmiziyüz & muziek en spel: Kaspar Schellingerhout
Ik wil: Iets nieuws ontdekken, Tip van Kim

Recensies

Dit is een van die zeldzame parels die net zo hartverwarmend is als dat het koud om het hart slaat. En echt iets teweegbrengt.

Trouw