Checkpoint Charlie Webbanner Lg V2c

Checkpoint Charlie

De Musical

Met liedteksten van Stef Bos

  • Musical

Het is 13 augustus 1961 en er ligt opeens een grens van prikkeldraad tussen Oost- en West-Berlijn. In de musical Checkpoint Charlie, met liedteksten van Stef Bos, volgen we Berlijners die van de ene op de andere dag gescheiden worden van hun familie, hun dromen en de stad zoals ze die kenden. Door de muur die hen verdeelt én verbindt.

De droom van de zangeres die op doorbreken staat, spat uiteen op het fonkelnieuwe prikkeldraad, terwijl de groenteman, haar vader, zijn waar verkoopt zoals altijd; hij is tevreden in de DDR. De slenterende grenswachter die helpt om het prikkeldraad te veranderen in beton begrijpt eigenlijk niet wat hij hier doet. Hij praat met de oma die haar pasgeboren kleinkind niet kan bezoeken vanwege de muur. Die andere kant van de muur: het westen, waar ook niet iedereen tevreden is. Want wat als je bent opgegroeid in het oosten, je je moeder moet missen en je hebt een man, een ambitieuze fotograaf, die niets van dit gemis begrijpt?

En daar, bij het checkpoint, staat de Amerikaanse soldaat op wacht. Hij ziet de mensen die op ‘prikkeldraadzondag’ wakker zijn geworden in een parallelle wereld. Hij ziet ze in het duister tasten, gescheiden van hun familie, hun dromen en de stad zoals ze die kenden. Door de muur. De muur die hen verdeelt én verbindt.

Albert Heijnzaal Bestel
Ticketprijs incl. €3,60 drankje & garderobe

Extra informatie:

Regie: Fons van Rongen
Met: Linda Verstraten, Sanne den Besten, Wim van den Driessche, Jeffrey Italiaander, Job Bovelander, Marleen van der Loo, Pieter van Nieuwenhuyze en Alex van Bergen
Overige: Stef Bos, Helmer Kant, Fleur van Greuningen, Dinne van Rongen-Groothuis, Eric van der Palen, Wannes van der Veer en Sanne Oostervink
Ik wil: Avondje uit, Iets nieuws ontdekken