ZaanThuisTheater: het Zaantheater bij u thuis

 

Zoals u ongetwijfeld heeft vernomen, is het Zaantheater op last van de overheid genoodzaakt alle voorstellingen tot maandag 1 juni 2020 te annuleren of uit te stellen in verband met het Coronavirus COVID-19. Meer informatie over het annuleren van de voorstellingen in het Zaantheater leest u hier.

Inmiddels zijn we weer een week verder en het zal u niet zijn ontgaan: de maatregelen van de overheid tegen het Coronavirus zijn aangescherpt en de periode dat theaters hun deuren gesloten moeten houden, is verlengd tot 1 juni. Des te meer reden om onverminderd door te gaan met het verzamelen van leuke initiatieven van artiesten en gezelschappen om uw cultuurhart te laten kloppen. 

Wij houden alles wat er nu in cultuurland gebeurt nauwlettend voor u in de gaten en plaatsen de leukste initiatieven op deze nieuwspagina (zie hieronder) en onder de hashtag #ZaanThuisTheater op Facebook en Instagram. Het enige dat u hoeft te doen is genieten. 

Wij kijken samen met u uit naar het moment dat wij onze deuren weer kunnen openen.

Voor nu veel kijk- en luisterplezier, en pas goed op uzelf en elkaar!

NIEUWE TIPS

Podcast Trojan Wars
Marjolijn van Heemstra vroeg Trojan Wars acteur Emmanuel Ohene Boafo, die zou spelen in de vijf uur durende mega-productie Trojan Wars wat het met je doet als na twee jaar voorbereiden de première niet doorgaat. U hoort het in de podcast van De Binnenbühne (De Correspondent). 

Berichten uit de bunker
Collectief Het Paradijs kwam vanwege een 'lockdown' vast te zitten in de kelder van Theater Bellevue. Ze lieten het er niet bij zitten en besloten tot het maken van vijf filmpjes, getiteld 'Berichten uit de bunker'. Erg leuk om te zien!

Er kan nog gelachen worden
De Volkskrant ging op zoek naar plekken waar u uw favoriete comedians nog kunt bekijken. Alvast twee tips: via NPO Start kunt u gratis kijken naar Rundfunk, maar ook Showponies van Alex Klaasen is er gratis te zien. Lees het gehele artikel HIER

Percussie met Percossa
In het kader van de Kindermuziekweek maakte Percossa een aantal doe-filmpjes op Youtube: 'Percussie met Percossa', waarin de mannen met spullen uit verschillende ruimtes van het huis muziek maken. En ja..., zelfs uit het kleinste kamertje! Doe mee en drum er lustig op los.

 

TIPS VAN VORIGE WEKEN
Voorstellinggemist.tv
Een online platform waar u veel grote namen van het cabaret kunt terug zien. Er staan bijvoorbeeld voorstellingen op van Youp van 't Hek, Ronald Goedemondt, Theo Maassen, Brigitte Kaandorp, Lenette van Dongen en vele anderen. U kijkt de eerste 14 dagen gratis.

Turks Fruit bij u thuis
Vorig seizoen was de toneelbewerking van 'Turks Fruit', het beroemde boek van Jan Wolkers, in het Zaantheater te zien. De voorstelling bleek een ongekend succes en ontving lovende kritieken. Bekijk de online registratie en geniet (nog eens) van het bejubelde acteerwerk van Chris Peters en Ali Zijlstra als Erik en Olga.

Het Nationale Ballet met Don Quichot
Houdt u van klassiek ballet? Dan moet u zeker naar het Youtubekanaal kijken van Het Nationale Ballet. Op zaterdag 4 april wordt het volledige ballet 'Don Quichot' uitgezonden. Heeft u zaterdag geen tijd om te kijken? Geen probleem, de stream blijft na 4 april nog een hele week staan.

Het Nationale Theater
Heeft u 'The Nation' van Het Nationale Theater (2018) gemist? Deze tijden van thuisblijven geven u de ultieme kans om deze bingewatch-voorstelling (nog) eens te bekijken! Deze en nog veel meer voorstellingen zijn te zien in het thuistheater van Het Nationale Theater. U komt misschien zelfs tijd te kort!

Tussen Kunst en Quarantaine
Voor als u thuiswerkt en de muren op u afkomen: kies een kunstwerk, gebruik drie attributen om dit kunstwerk na te bootsen en deel via Tussenkunstenquarantaine.

17 Miljoen mensen
Davina Michelle geeft vanaf 20 maart vier miniconcerten vanuit een leeg Ahoy. Deze worden elke 
vrijdagavond om 20.00 uur online uitgezonden via het youtubekanaal van Radio 538.

Films van voorstellingen
Veel voorstellingen die u nu moet missen in het Zaantheater kunt u op Netflix als film bekijken! Bekijk bijvoorbeeld 'The Great Gatsby'. Een abonnement op Netflix kost de eerste maand niets. 

Niet in première...
De Theaterkrant publiceert de serie 'Niet Op' met iedere dag een interview met een theatermaker die die dag in première zou gaan, maar die in verband met het Coronavirus is geannuleerd. Wat betekent dit voor hen?

Theater Rotterdam bij u thuis
Bij ons heeft u nog net de voorstelling 'Repelsteeltje en de Blinde prinses' kunnen zien, maar ook voor Theater Roterdam is het doek tijdelijk gevallen. Een aantal voorstellingen, podcasts en een documentaire vertonen zij in hun thuistheater. Bekijk bijvoorbeeld 'De Gelaarsde Poes', 'Snorro' of het ballet 'PABLO'. 

Dans mee met Het Nationaal Ballet
Nu we de deur niet meer uit kunnen voor de nodige beweging, heeft Het Nationaal Ballet de online balletles in het leven geroepen. Elke vrijdag om 11.00 uur kunt u meedoen via youtube. Schuif de tafel maar aan de kant en doe mee. Voor iedereen die op een leuke manier wil bewegen!

Man Man Man, de Podcast
Beluister hier de nieuwste podcasts van Bas, Chris en Domien. Ook zij kunnen niet om het Coronavirus heen en maakten er een podcast over. 
Op 1 oktober zijn de heren trouwens live te zien in het Zaantheater!

Andries Tunru
Had u kaarten voor de voorstelling van Andries Tunru op 27 maart en moet u hem deze avond missen? Elke avond doet Andries Turnu live via instagram de Quarantaine-Comedy. Kijk snel verder en lach deze onzekere tijden voor even weg.

Orkater & Chill
Ook theatergezelschap Orkater deed een greep uit het archief en brengt om 15.00 uur een voorstelling. Op 25 maart - De Familie Mansøn (2015), Orkater/Lars Doberman en op 27 maart - 237 redenen voor seks (2011).

Theaterflix
Theaterflix is een On Demand platform waar iedereen kan genieten van de mooiste toneel-, dans-, cabaret-, en jeugdvoorstellingen. Nu zijn veel voorstellingen gratis beschikbaar gemaakt (normaal € 10 per 6 maanden).

OG3NE
Omdat Amy tot een risicogroep behoort, zijn de zusjes van elkaar gescheiden en zitten ze in hun eigen huis. Maar ook zij hebben een manier gevonden om samen te zingen! Los van elkaar met gitarist Rory op hun oortje...en dit is het resultaat!

Huiskamerconcerten
Alain Clark speelt iedere dag met een andere muzikant vanuit zijn woonkamer. De optredens zijn via Instagram te volgen. Wij geven hier alvast een voorproefje met Yuki Kempees van DJ trio Kris Kross Amsterdam. Genieten!

We'll never walk alone
Musical Nederland verzamelde zich online voor een bijzondere versie van het beroemde lied 'You never walk alone'. Troostrijk en prachtig gezongen. Bedankt voor dit mooie initiatief!

Maas Theater
Vanwege het Coronavirus kun je nu niet naar het theater. Maar dat betekent niet dat je helemaal geen toffe voorstellingen kunt zien! Maas Theater vertoont elke dag een andere voorstelling via zijn tv-kanaal. Je kunt ook leuke workshops doen. Kom je snel kijken?

Klokhuis masterclass
Om het brein van onze kinderen in beweging te houden, organiseert het Klokhuis elke dag om 14.00 uur een kindermasterclass. Doen jullie mee?