Wegens succes maken Zaantheater en FluXus opnieuw een tournee langs verzorgingshuizen

Het Zaantheater en FluXus gaan weer op pad met Zaans Zilver on Tour! De formule: artiesten van Zaans Zilver, het Open Podium voor 60-plussers van het Zaantheater, treden op in Zaanse verpleeg- en verzorgingshuizen. Op deze manier brengen ze theater naar mensen die zelf niet meer naar het Zaantheater kunnen komen. Nieuw: dit jaar gaan er ook jonge Zaanse zangeressen mee op tour.

Vorig jaar was Zaans Zilver on Tour een groot succes. Bewoners en personeel van de verpleeg- en verzorgingshuizen genoten zichtbaar: van de gesloten afdeling van een verpleeghuis tot de gemeenschappelijke ruimte van een verzorgingshuis waar ook  buurtbewoners kwamen aanlopen. Regisseur Bruun Kuijt stelde daarom opnieuw een programma van zo’n 45 minuten samen. Oud-Zaans Zilver-kandidaten Carla Hopman, Anne Wirix, Ton Vos en Sweet Four Sixties treden op, samen met de jonge zangeressen Daphne Groot en Anouk van der Laan. Ook Bruun Kuijt en zanger Harry Slinger zingen af en toe mee. De artiesten worden tijdens alle optredens live begeleid door de Zaanse pianist Lucas de Bruin.

In april en mei kunnen bewoners van Zorgcentrum Torenerf, Saenden, Evean Festina Lente, Het Mennistenerf, Evean Rosariumhorst, Het Pennemes, Evean Erasmushuis en Evean Acht Staten         genieten van de optredens.

Speeldata: 

5 april 14.30 uur - Zorgcentrum Torenerf - Wormer
13 april 10.30 uur - Saenden - Zaandam
14 april 14.45 uur - Evean Festina Lente - Assendelft 
18 april 14.30 uur - Het Mennistenerf - Zaandam 
20 april 14.45 uur - Evean Rosariumhorst - Krommenie
26 april - 14.30 uur - Pennemes - Zaandam
30 april 15.00 uur - Evean Erasmushuis - Zaandam
3 mei 14.30 uur - Evean Acht Staten - Wormerveer