Woezel & Pip vieren feest in het Zaantheater

Zaandam, vrijdag 11 februari 2022

Woezel & Pip komen naar het Zaantheater met de gloednieuwe show: 'Woezel & Pip Sing-a-Long'. Samen met hun vriendjes maken ze er een groot meezingfeest van, met alle bekende liedjes. Poppenspeler Verena Verhoeven speelt Pip en geniet ervan om weer in het theater te staan. Op zondag 13 februari is ze te zien om 13.30 uur en 16.00 uur in het Zaantheater tijdens de ‘Woezel & Pip Sing-a-Long’.

“Het is ontzettend leuk om Pip te spelen. Pip is heel lief maar ook stoer. Zij neemt alle andere dieren vaak op sleeptouw,” vertelt Verena Verhoeven enthousiast. Zij is de poppenspeler die Pip in de voorstelling tot leven laat komen. En dat is behoorlijk intensief. “Tien weken voordat de repetities weer begonnen ben ik met een personal trainer mijn conditie op gaan bouwen. Omdat Pip over het podium rent, speel ik alles door mijn knieën gezakt. Daarom heb ik mijn beenspieren extra getraind,” vertelt Verena lachend.

En dat is maar goed ook want tijdens 'Woezel & Pip Sing-a-Long’ springt Verena met Pip alle kanten op. De hondjes hebben namelijk iets te vieren. In 2005 verscheen het eerste kinderboek van Guusje Nederhorst over de vrolijke hondjes. In 2020 bestonden ze vijftien jaar en zouden ze deze jubileumvoorstelling gaan spelen. Maar toen sloten de theaters. Dus dat feest wordt nu alsnog extra goed gevierd. In de voorstelling ‘Woezel&Pip sing-a-long’ bereiden Woezel en Pip het vriendjesclubmuziekfeest voor in de tovertuin. Een feest waarbij alle bekende nummers voorbij komen zoals: ‘Het land van je ogen dicht', ‘Skratsj, skratsj, prrr, prrr’ en natuurlijk het Woezel en Pip themalied. Een show vol leuke, lieve en grappige momenten waarbij stilzitten absoluut geen optie is! 

“Het is geweldig om weer voor kinderen te kunnen spelen, vertelt Verena “Kinderen dansen en zingen uit volle borst mee. Dit heb ik echt zo gemist. Ik kijk ernaar uit om in het Zaantheater te staan.”