Voorstellingen tot 20 oktober afgelast

Zaandam, 1 oktober 2020

Lief publiek,

Afgelopen maandag zijn er door de overheid nieuwe landelijke maatregelen afgekondigd, waaronder een maximum van 30 personen per ruimte. De Veiligheidsregio’s hebben toestemming van de Rijksoverheid om uitzonderingen te maken.

Tot ons grote verdriet kregen wij zojuist bericht van de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland dat onze gehele regio geen ontheffing krijgt op het landelijk maximum van 30 personen in een ruimte. Dit betekent dat waarschijnlijk alle voorstellingen de komende drie weken verplaatst of geannuleerd moeten worden.

De Veiligheidsregio weet hoe goed het geregeld is in het Zaantheater maar heeft besloten voor de gehele regio geen uitzonderingen te maken. Wij zijn enorm teleurgesteld omdat we de afgelopen maanden alles op alles hebben gezet om een zo veilig mogelijke omgeving te creëren voor al onze bezoekers, artiesten, crew en personeel. En dat is echt gelukt. Al onze bezoekers zijn geregistreerd en worden geplaceerd op 1,5 meter, ook in de foyers en het theaterrestaurant. Alle Corona-maatregelen worden strikt nageleefd en gehandhaafd in het Zaantheater.

Bezoekers met kaarten voor een van de voorstellingen die in deze drie weken bij ons te zien zou zijn krijgen per voorstelling nog bericht van ons of de voorstelling definitief geannuleerd of verplaatst wordt. Zoals u zult begrijpen heeft dit nieuws ons ook overvallen en moeten we dit eerst nog bespreken met de artiesten en producenten. Door de omvang van deze situatie verzoeken wij u op dit moment geen contact op te nemen met onze kassa. Wij zullen u over het verloop van deze situatie geïnformeerd houden per e-mail en middels nieuwsberichten op deze website.

Voor nu danken wij u voor uw begrip en geduld. Hopelijk tot snel!

Alle medewerkers van het Zaantheater