Vier december met Jazz in het Zaantheater

Zaandam, 3 december 2020

Op vrijdagavond 11 december presenteert het Zaantheater twee unieke concerten van top orkesten uit de Zaanse jazz-scene. De Zaanse bands die optreden staan bekend om hun optredens tijdens het Royal Jazz Festival, het jaarlijkse jazz festival op Koningsdag in het Zaantheater. Ondanks dat de 47ste editie van het Royal Jazz Festival komend jaar niet door kan gaan wegens corona biedt het Zaantheater toch een podium voor de Zaanse muzikanten.

"The QuintEd" staat bekend om haar stevig swingende be-bop stukken, afgewisseld met mooie ballads, die elk publiek enthousiast krijgt. De bandleden spelen vooral met elkaar vanwege de energie en de fun. Dat brengen ze ook op het publiek over. In dit concert worden onder andere drie stukken van Dave Brubeck gebracht met bijzondere maatsoorten. Ook begeleiden ze zangeres Rita Gemerts in een paar kenmerkende stukken. U kent ze vast van de spetterende optredens op Royal Jazz. Met Bram Vredenbregt, Arjan de Bood, Peter Adrichem, Ed Botterweg en Rita Gemerts.

“Jazzterday" speelt bekende popsongs in een jazzy jasje, waarbij zangeres Rita Gemerts een hoofdrol speelt. Swingen gegarandeerd met songs van onder andere James Taylor, Jamie Cullum, Sting, Ray Charles, Randy Crawford en Stevie Wonder. De vaste band onder leiding van gitarist René Nijenhuis bestaat verder uit de ervaren muzikanten Rieks Schreuder op bas, Jeroen de Ruijter op keyboard en Ed Botterweg op drums. Kom luisteren en swing mee vanuit je stoel.

Deze avond is onderdeel van Amateurkunst NU waar Fluxus en het Zaantheater de komende twee maanden acht boeiende voorstellingen presenteren waarin amateurkunstenaars de kans krijgen zichzelf te laten zien in deze gekke tijden. Op de agenda staan de toneelvoorstellingen ‘Zes mannen’, ‘Samen alleen’, ‘Daar Gaat Ze’, ‘Rainbow’ en ‘Tijdelijk Abnormaal’ maar ook muziekliefhebbers worden getrakteerd met een optreden op 21 december van Ratajazz en op 11 december The QuintEd & Jazzterday. Tijdens deze voorstellingen kunnen bezoekers genieten van Zaankanters die zich door alle omstandigheden niet uit het veld laten slaan, maar hoop putten uit wat kunst brengt.