Update afgelaste voorstellingen

Woensdag 8 april 2020 | laatste update: woensdag 6 mei 2020

Kijk voor de meest actuele informatie op onze nieuwe COVID-19 Informatiepagina en de lijst met alle verplaatste en geannuleerde voorstellingen.

Zoals u wellicht weet is het Zaantheater vanwege de uitbraak van het Coronavirus sinds 12 maart gesloten. Middels deze update informeren wij u graag over de huidige stand van zaken. Al sinds de eerste bekendmaking van de maatregelen op 12 maart is het Zaantheater samen met de artiesten, producenten en impresariaten hard aan het werk om maar liefst 111 voorstellingen te verplaatsen. Zoals u zult begrijpen is dit een enorme opgave voor alle partijen.

Wat gebeurt er met de gekochte tickets?
Tot het moment dat er meer duidelijkheid is over de afwikkeling van de voorstellingen blijven alle gekochte kaarten in elk geval geldig. Mocht verplaatsing van bepaalde voorstellingen niet haalbaar blijken dan hebben de tickethouders recht op compensatie, zoals een vervangende voorstelling, een tegoedbon of restitutie. Net als vele Nederlandse theaters zijn wij aangesloten bij de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouw Directies (VSCD). Iedereen volgt de richtlijnen die de VSCD opstelt zodat we vanuit de cultuursector op hetzelfde moment en eenduidig kunnen communiceren over tickets. 

Stadsprogrammering
Voorstellingen van onze Stadsprogrammering (zoals voorstellingen van dansscholen, amateurgezelschappen en muziekverenigingen) vallen niet onder onze reguliere theaterprogrammering en worden separaat en in samenspraak met de scholen of gezelschappen afgewikkeld.


Voorverkoop wordt uitgesteld
Normaal gesproken verschijnt in mei onze theaterbrochure voor het nieuwe seizoen. Zoals u zult begrijpen hebben wij helaas moeten besluiten deze publicatie uit te stellen. De kans dat er nog veel gaat veranderen is groot. Sommige voorstellingen zullen in seizoen 2020/2021 ingehaald worden en nieuwe voorstellingen die al op de planning stonden kunnen misschien niet doorgaan. Zodoende zien wij ons ook genoodzaakt de voorverkoop uit te stellen, alsmede Kim's Keuze Live van 11 mei en de presentatie van de nieuwe Dinsdagmiddagserie van 12 mei. Wij beraden ons, in overleg met andere theaters, over een nieuw moment voor de voorverkoop. We houden u natuurlijk op de hoogte.

Steuntje in de rug
We krijgen vragen van onze bezoekers of er ‘iets’ gedaan kan worden om de theatersector te steunen. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat u, wanneer onze deuren opengaan, weer op bezoek komt in ons theater. Wilt u ons theater ook op een andere manier steunen? Dan kunt u Vriend van het Zaantheater worden of een eenmalige donatie doen. Deze bijdrage geeft ons net dat steuntje in de rug om ook deze periode overeind te blijven en een schitterend nieuw theaterseizoen voor u te kunnen realiseren. Wij zullen u zeer dankbaar zijn!

Wij danken u voor uw begrip, geduld en vertrouwen en hopen u snel weer in goede gezondheid te mogen verwelkomen in het Zaantheater!

Angelique Finkers
Directeur Zaantheater