Gratis informatieve talkshow bij de voorstelling GAS

 

Vooruitlopend op de parlementaire enquête over de gaswinning in Groningen, organiseert Toneelgroep Jan Vos een informatieve talkshow. Aan de hand van getuigenissen van politici, geologen, gedupeerden en andere betrokkenen gaan we op zoek naar wat er het mis ging in het Groningse aardbevingsdossier. Waarom is tot op de dag van vandaag geen van de betrokken partijen erin geslaagd de problemen op een doortastende  manier aan te pakken? Naast een terugblik op het verleden is er aandacht voor de energietransitie die er onvermijdelijk aan staat te komen.

De presentatie is in handen van Arno van der Heijden. De gasten worden geïnterviewd door  journalistes Reinalda Start, Heleen Ekker en Margriet Brandsma die voor het NOS journaal onderzoek deden naar de gaswinning. Ze schreven daarover het spannende en onthullende boek de Gaskolonie. Tjeerd Bischoff, schrijver van het toneelstuk GAS, zal vertellen over de totstandkoming van het stuk. Hoe verwerkte hij de geschiedenis in een aansprekend verhaal?  En welke opzienbarende informatie kon hij niet kwijt in zijn stuk? De muzikale omlijsting wordt verzorgd door zanger Jan Veldman.

Heeft u een kaart voor de voorstelling GAS, dan bent u vanaf 18.00 uur, voorafgaand aan de voorstelling, van harte welkom bij de talkshow in de Rabobankfoyer van het Zaantheater. De toegang is gratis, maar u dient zich aan te melden via onderstaande link. De namen van de gast worden zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.