Onthulling nieuwste Social Sofa in het Rosariumpark

Zaandam, donderdag 26 augustus 2021

Na het succes van de eerste Social Sofa en de onthulling op het voorplein van het Zaantheater, hebben 32 enthousiaste vrijwilligers de afgelopen 15 weken maar liefst vijfhonderd uur aan de tweede Zaanse Social Sofa gewerkt. Daarbij werden 30.000 mozaïeksteentjes geplakt. Het resultaat, een prachtig versierde ‘parkbank’, was donderdagmiddag eindelijk te zien tijdens een feestelijke onthulling in het Rosariumpark in Krommenie.

De Social Sofa is een project dat in 2020 door het Zaantheater naar Zaanstad is gehaald om mensen bij elkaar te brengen. Het maakproces van de tweede Social Sofa zorgde onder begeleiding van opdrachtgever Local Heroes opnieuw voor onvergetelijke verbindingen tussen jong en oud. Dat bleek maar weer tijdens de onthulling, bijgewoond door 75 belangstellenden, waar hartverwarmende verhalen werden verteld over bijzondere vriendschappen en connecties die zijn ontstaan. En de kleurrijke bank in het park zal ongetwijfeld nog voor veel meer verbinding zorgen.

Bekijk hier de video van de onthulling in het Rosariumpark in Krommenie.

Wilt u ook een Social Sofa project in Zaanstad starten? Een bank sponsoren? Of deelnemen in een team mozaïekvrijwilligers? Mail ons op socialsofa@zaantheater.nl.