Nationaal Theaterweekend: meer dan 2500 bezoekers

Het Nationaal Theaterweekend was een groot succes! Van 26 t/m 28 januari bezochten meer dan 2500 bezoekers een voorstelling in het Zaantheater en deden veel bezoekers mee aan de extra activiteiten en gratis rondleidingen.

Het weekend werd geopend met de NachtParade op vrijdagavond. Een vikingschip in de foyer, Bruni Heinke & Diana Dobbelman in de artiestenfoyer, dans in het laad- en losperron van de grote zaal: op allerlei bijzondere plekken waren korte voorstellingen te zien. Op zaterdagmiddag konden bezoekers mee achter de schermen voor een gratis rondleiding en 's avonds was het één groot familiefeest rondom De Kleine Zeemeermin van Theater Terra. Er werd gedanst in de foyer en veel kinderen maakten de sprookjespuzzel. De Comedy Nights met Aron Elstak, Johan Fretz, Oldenhermanns en Lonneke Dort waren goed bezocht en ook zondag was het een drukte van belang bij de circusinstuif in de foyer, voor aanvang van de voorstelling van de Ashton Brothers. Golden Palace bracht in een nagenoeg uitverkochte kleine zaal hun voorstelling Shop till you drop, met nagesprek.  

 

Nationaal Theaterweekend
Het was alweer de derde editie van het Nationaal Theaterweekend, een weekend waarin heel Nederland theater ademt. Voorstellingen voor slechts € 10 per kaart, ontmoetingen met artiesten, extra activiteiten en rondleidingen. Om heel Nederland te laten zien hoe leuk, mooi, waardevol, ontroerend, grappig of fijn een avondje theater kan zijn, hebben het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Nationaal Theater Fonds het Nationaal Theaterweekend in het leven geroepen. De eerste editie vond in 2016 plaats met vijftig deelnemende theaters en 100.000 bezoekers. In 2017 namen er zestig theaters deel aan het weekend met 125.000 bezoekers. In 2018 deden ruim zeventig theaters mee met een gevarieerd en aansprekend programma en kaarten voor slechts tien euro per stuk. Meer informatie: www.nationaaltheaterweekend.nl.