Musical 'THE PROM' komt naar Zaandam in het theaterseizoen 2022-2023

Zaandam, 1 december 2021

De musical 'The Prom' zal vanaf september 2022 te zien zijn in de Nederlandse theaters. Niemand minder dan musicalvedette Pia Douwes vertolkt de hoofdrol. Het is dan drie jaar geleden dat Pia in een Nederlandse theaterproductie te zien was. 'The Prom' komt volgend theaterseizoen ook naar het Zaantheater.

De filmversie van The Prom, met onder meer Nicole Kidman, James Corden en Meryl Streep, is sinds vorig jaar december te bewonderen op Netflix. Vanaf september 2022 zal de musical 'The Prom' te zien zijn in theaters door heel Nederland. Theaterproducent De Graaf & Cornelissen Entertainment maakte vandaag bekend dat Pia Douwes de hoofdrol zal vertolken. Pia Douwes zal in de voorstelling de rol van Dee Dee Allen (gespeeld door Meryl Streep in de film) spelen. ‘Ik ben enorm blij met het vertrouwen van artistiek producent Hans Cornelissen,’ laat Pia Douwes weten. ‘De rol van Dee Dee Allen, een ervaren maar ook een narcistische en uitgerangeerde musicalactrice, is geweldig om te spelen. Ik heb uiteraard de film gezien en ik verheug me om volgend jaar te gaan repeteren met een ongetwijfeld geweldige cast.’

Het verhaal

Tien jaar geleden werd in Mississippi een schoolfeest afgelast om te voorkomen dat een lesbische scholiere haar vriendinnetje als date mee zou nemen. Dit vormde de basis voor het script van de succesvolle Broadway-musical. Daarin volgen we vier uitgerangeerde Broadway-artiesten die besluiten af te reizen naar een conservatieve provinciestad om het meisje Emma te steunen in haar strijd om openlijk met haar vriendin Alyssa naar het eindejaarbal (The Prom) te mogen komen. Maar de homofobe voorzitter van de ouderraad blaast het hele feest af. De Broadway-artiesten hebben in eerste instantie niet zozeer de intentie om Emma te helpen, maar met name hun eigen imago’s op te poetsen en in the picture te blijven. Een narcistische pr-stunt van jewelste dus. Toch slagen de vier uiteindelijk in hun opzet en komen ook zij tot besef dat het in het leven om meer draait dan om roem.