Kinderboekenweekfeest

Er zijn drie voorstellingen: Paul van Loon & Andere Snuiters (vanaf 6 jaar) spelen de voorstelling 'De kunst van het lezen' over 'De griezelbus', 'Dolfje Weerwolfje', 'Jimi RIP' en andere wezens van de nacht. 'MaxTak' (vanaf 6 jaar) met een mengsel van scenes, ontroerende liedjes en opzwepende muziek in Bruno wordt een superheld, een voorstelling over Boris die net is verhuisd en het niet makkelijk heeft en 'TG Koek en Ui' (vanaf 4 jaar) -met de Zaanse Janiek Vreeken- speelt de humoristische voorstelling 'Van mij', vol energie en fantasie over delen, vriendschap, eenzaamheid en een koffer met een geheim.

Daarnaast zijn er gratis activiteiten te doen: schilder met schrijver/illustrator Harmen van Straaten Glow-in-the-dark-monsters en spoken, maak een Zaans huisje voor de stad van de Notenkraker –de jubileumvoorstelling van het Zaantheater- kom langs in de 'Place to Bieb' voor een stiftgedicht of maak met Fluxus een mini-insectentheater. Verder zijn er verrassingsoptredens en ontmoetingen met aardige engerds, zoals de Piraat of Henk Spoortniet, het spook van het Zaantheater.

De toegang is gratis. kaarten via de website of aan de kassa. Het Zaantheater organiseert het Kinderboekenweekfeest i.s.m. vele Zaanse instellingen en vrijwilligers.