Kinderboekenweekfeest

Voorlezen, optredens, boeken kopen, knutselen, dansen, muziek maken én drie voorstellingen: op zondag 6 oktober is weer Kinderboekenweekfeest! Tijdens dit festival is er van 13.00 tot 17.00 uur in iedere hoek van het Zaantheater iets te beleven, dit jaar met Reis mee als thema. Reis je mee? Dat wordt gezellig! De toegang is gratis, kaartjes voor de voorstellingen zijn te bestellen via de website of aan de kassa. Het Zaantheater organiseert het Kinderboekenweekfeest i.s.m. vele Zaanse instellingen en vrijwilligers.  

Op het festival zijn er drie voorstellingen te zien: Meneer Monster speelt de spannende voorstelling ‘Rovers’ (vanaf 4 jaar), over drie grimmige rovers in een donkere wereld waar kleur nog maar zeldzaam is. In ‘De vriendelijke draak’ (vanaf 4 jaar) van De Grote Haay denkt Teun dat hij alles van draken weet en dat komt goed van pas wanneer het dorp opgeschrikt wordt door zo’n monster. Maar zijn draken wel zulke grote monsters? De Zaanse jeugdtheatergroep Theater WEI maakt samen met Theater Gnaffel van het boek ‘Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt’ van de bekende schrijver Guus Kuijer een fantasievol maar actuele en muzikale voorstelling boordevol poppen over Mieke die zich durft af te vragen waarom de dingen gaan zoals ze gaan. Want wie is er nou eigenlijk gek? 

Naast de voorstellingen zijn er vele gratis activiteiten: maak je eigen ansichtkaart met Lekker Relevant (vanaf 5 jaar), leer Spelen met Taal in de rapworkshop van Marvin Vierbergen (vanaf 5 jaar). Tijdens de zeepkistenworkshop van FluXus maak je je eigen voertuig van karton (vanaf 4 jaar). Bij het Zaans Natuur Milieu Centrum maak je een spannende reis door de tijd waarbij je dino’s en mammoeten kunt ontmoeten en ontwerp je eigen voertuig en laat het bewegen in een GIFJE met De Fabriek. Verder zijn er gruwelijk goede verrassingsoptredens en spannende ontmoetingen met andere wereldreizigers. 

Lees meer over het Kinderboekenweekfeest