Jeugdactiviteiten tijdens de kerstvakantie

Zaandam, 21-12-2020

Het is wat… net in de kerstvakantie zijn veel leuke kinderactiviteiten buitenshuis niet meer mogelijk. Ook het Zaantheater is gesloten, maar in plaats van naar het theater te komen, komt het theater nu bij jou in de huiskamer! Speciaal voor de kerstvakantie hebben wij de leukste tips voor thuis (en uitjes die nog wél kunnen!) voor je opgezocht. Wat dacht je van een spannende online Zoom-voorstelling van Het Laagland, of de knallende Nieuwjaarsshow van Titus & Fien? Ook geven we je een overzicht van de jeugdvoorstellingen in het Zaantheater in 2021 om je alvast op te verheugen. Heel veel plezier!

Online theatervoorstellingen

'De Rode Knop' van Het Laagland
Wij hebben een super spannend online project voor je in de kerstvakantie: de live gespeelde zoom-voorstelling 'De Rode Knop' van Het Laagland! Natuurlijk zijn regels hartstikke fijn. Maar er zijn regels die je af en toe moet kunnen loslaten. Hoe verleg je je grenzen? Spannend…maar soms zó lekker! ‘De Rode Knop’ is een interactieve, online theatershow op woensdag 30 december om 19:30 uur voor iedereen van 8 tot 108 jaar. Vanuit je woonkamer kun je mee doen met het hele gezin en kijk en chat je mee met vier bijzondere personages. Vanaf de bank reageer jij niet alleen op hen, maar zij ook op jou. En dat niet alleen: je blijft zeker niet de hele tijd in je stoel zitten. Theater was nog nooit zo interactief! Koop 1 kaartje en doe met het hele gezin mee voor €12,50.

Theaterflix
Theaterflix is een online platform waar je (jeugd)theatervoorstellingen terug ziet die al eerder op het toneel te zien waren. Door het brede aanbod hoef je je deze kerstvakantie niet te vervelen! Bekijk het hele jeugdaanbod hier.

Nieuwjaarsshow met Titus & Fien 
Heb jij vrijdag 1 januari 16.00 - 18.00 uur al in je agenda gezet? Dan wordt het één groot feest met de Titus & Fien TV - Nieuwjaarsshow! Je kunt de show live kijken op de Facebookpagina van Titus & Fien of via het YouTube kanaal van Van Hoorne Kids TV.

Andere kinderactiviteiten in de kerstvakantie

Het platform kidsproof.nl heeft een overzicht gemaakt van heel veel leuke, spannende, creatieve en actieve dingen die je de komende dagen binnen én buiten kunt gaan doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het maken van je eigen koekjesmachine? Of uitzicht-ansichtkaart voor oma of opa, leuke mobile of keukenkastjeskwartet? Het Zaans Museum legt het stap voor stap uit via haar Thuismuseum met handige Youtube filmpjes! Of doe mee aan een super toffe bouwwedstrijd met LEGO, georganiseerd door de Hermitage. Lekker een frisse neus halen kan ook. Ga bijvoorbeeld schaatsen of strandzeilen met het gezin! Kijk op www.kidsproof.nl voor het hele overzicht.

Jeugdtheatervoorstellingen in 2021

Voor 2021 staan er al een hele hoop leuke jeugdvoorstellingen op het programma, waaronder een aantal voorstellingen in de voorjaarsvakantie! Hieronder zetten we de nieuwste voorstellingen voor je op een rijtje. Bekijk het hele jeugdaanbod hier.

- Zondag 21 februari (voorjaarsvakantie): Het Houten Huis & Nordland Visual Theater - IK....eh, ik (6 tot 88 jaar)
- Donderdag 25 februari (voorjaarsvakantie): De Toneelmakerij - Poppenkast (vanaf 5 jaar)
- Zondag 7 maart 2021 - Krulmuziek - Het Babyconcert
- Zondag 7 maart 2021 - Krulmuziek - Het Dreumesconcert
- Zondag 28 maart 2021 - ROSE Stories & Studio Figur - Ssst! (vanaf 2 jaar)
- Maandag 5 april 2021 - Theater WEI - Mijn spreekbeurt gaat over een dooie schilder (vanaf 8 jaar)