Honderd jonge Zaankanters schitteren in BLOND!

Zaandam, maandag 6 september 2021

Dit weekend stonden maar liefst honderd leerlingen van de Zaanse Theaterschool op het podium, in de hilarische, maar ook ontroerende musical BLOND! Niet alleen het publiek maar ook de pers was laaiend enthousiast.

BLOND! is alles wat we ervan verwacht hadden en meer,’ schrijft deorkaan.nl. 'Zoveel kinderen van de Zaanse Theaterschool die stuk voor stuk schitterden. Waardoor iedere rol een hoofdrol werd… een ongekende prestatie!’ En volgens het Noordhollands Dagblad liep het publiek na twee uur in extase de zaal uit.

Op zaterdag speelde niemand minder dan Burgemeester Hamming met hen mee. ‘Ik mocht een klein rolletje spelen. Het was een indrukwekkende avond. De kinderen zorgden regelmatig voor kippenvel. Met hun overtuiging maar ook met hun talent.’

De boodschap van BLOND! is dat je mag zijn wie je bent. De musical vertelt het verhaal van het sprankelende, tienjarige jongetje Casper-Daan, dat het liefste de hele dag op hakken en in een glitterjurk loopt. Uiteindelijk blijkt hij niet de enige te zijn die net een beetje anders is dan de rest. Alle personages hebben hun eigen verhaal.

Burgemeester Hamming: ‘Zaanstad wil een regenbooggemeente zijn. Een plek waar je mag zijn wie je bent. Waar je wordt geaccepteerd ongeacht je geaardheid of afkomst. Mijn conclusie na deze avond: op deze manier komt het wel goed met onze stad.’