Het Zaantheater pakt uit met 36 voorstellingen

Zaandam, 30 november 2020

Natuurlijk is het Zaantheater open, of het nu voor 30 bezoekers is of 900. Toneel, cabaret, muziek, jeugdvoorstellingen en amateurkunst zijn onmisbaar. Theatermakers willen graag spelen, bezoekers willen voorstellingen bezoeken en hun zinnen verzetten en inspiratie opdoen. Het Zaantheater als hét podium van de stad maakt dit mogelijk met maar liefst 36 voorstellingen tot het einde van dit jaar. En allemaal op de veilige anderhalve meter afstand in de foyer en in de zaal.

Het Zaantheater mag zijn deuren weer openen, voor maximaal 30 bezoekers per voorstelling. En er zijn maar liefst 36 voorstellingen te zien tot het einde van dit jaar. Van Youp van ’t Hek tot ‘Mens durf te lezen’, van Orkater tot Remco Veldhuis: ze komen allemaal naar het Zaantheater in december. Om zoveel mogelijk voorstellingen door te kunnen laten gaan, zijn er enkele aanpassingen gemaakt in het Zaantheater. De technici van het theater aan de Zaan hebben een nieuwe tribune voor 30 bezoekers in de kleine zaal gebouwd. Op deze tribune kunnen de bezoekers plaatsnemen op de kenmerkende rode pluche stoelen van het theater en in een intieme setting genieten van een voorstelling. Een bijzondere ervaring in een bijzondere tijd. Daarnaast is het toneel van de grote zaal weer vrijgemaakt voor onder andere de voorstellingen van Orkater. Dit theatergezelschap speelt een grote productie en heeft het volledige toneel nodig.

Naast de professionele voorstellingen is er in december en januari ook plek voor voorstellingen van amateurs in het Zaantheater. Onder de noemer Amateurkunst NU presenteren Fluxus en het Zaantheater de komende twee maanden boeiende voorstellingen waarin amateurkunstenaars de kans krijgen zichzelf te laten zien in deze gekke tijden. Op de agenda staan theatervoorstellingen van GrooTheater, De Zaanse Theaterschool, Patricia Sierink en La Cantante, de Productiekids van De Zaanse Theaterschool en ‘Zes mannen' maar ook muziekliefhebbers worden getrakteerd op optredens van Ratajazz, Vocality en The QuinTed & Jazzterday. Tijdens deze voorstellingen kunnen bezoekers genieten van Zaankanters die zich door alle omstandigheden niet uit het veld laten slaan, maar hoop putten uit wat kunst brengt.