Het Zaantheater heeft een nieuwe entreehal

Zaandam, donderdag 16 september 2021

Deze zomer hebben we niet stilgezeten in het Zaantheater. Het nieuwe seizoen beginnen wij met een nieuwe entreehal. Na meer dan twintig jaar was de hal behoorlijk verouderd. Dus was het tijd voor een grondige verbouwing.

Verbeteringen
Zaanse bouwvakkers hebben flink de handen uit de mouwen gestoken. Zij hebben de hal verduurzaamd en voorzien van een betere isolatie en akoestiek. Er is een nieuwe vloer geplaatst door onze sponsor Forbo Flooring Systems. Dankzij de nieuwe vloerverwarming is de hal aangenaam van temperatuur. En er is een mindervalidebalie zodat ook vanuit een rolstoel kaarten kunnen worden gekocht.

Foto’s oude vloer in archief
Foto’s van de oorspronkelijke vloer worden bewaard in het Zaans Museum. In deze marmeren vloer was een kunstwerk opgenomen van  Eugène Terwindt met verschillende Zaanse symbolen zoals Zaanse huisjes, Czaar Peter en de Walvis.

Tot snel
De hal is nog niet helemaal af, maar we zijn er bijna. Op bovenstaande foto’s krijgt u een aardig beeld, maar natuurlijk bent u ook van harte welkom om de entreehal in het echt te komen bekijken.