Heeft u ook genoten van Het Grote Avonturenfestival?

 

Zondag 8 maart stond het Zaantheater bol van de activiteiten en voorstellingen tijdens Het Grote Avonturenfestival. Buiten waaide een harde wind en regende het flink, maar dat weerhield een heleboel kinderen en hun (groot)ouders er niet van om naar het Zaantheater te komen voor een avontuurlijke zondagmiddag. En wat waren er weer een hoop leuke activiteiten te doen en mooie voorstellingen te zien! 

Bij de workshop schaduwpoppen maken van Gabriëlle Bosman en Niels Otten van 'Lekker Relevant' werden de meest fantasievolle wezens gemaakt, die na afloop tijdens een heus schaduwspel werden gepresenteerd. In het HEMLAB waren leuke proefjes te doen en maakten kinderen een echte kaleidoscoop waarmee de mooiste figuren te voorschijn kwamen. Bootjes maken met Zaans zeildoek, wasknijpers en ijscupjes kon bij het Zaans Museum. Populair was de musicalles van Giovanni van Gom waar kinderen de beginselen van de musical konden leren. De workshop 'Knutsel je eigen fantasiewereld' van Clara Balke werd ook druk bezocht. En, en, en.... eigenlijk was er teveel om op te noemen. Het Grote Avonturenfestival 2020 was er één om nooit meer te vergeten! 

Zoals u wellicht weet, produceert het Zaantheater jaarlijks het Kinderboekenweekfeest en Het Grote Avonturenfestival met vele interactieve activiteiten en voorstellingen. Deze grote festivals zijn gratis toegankelijk en voor een kaartje voor de voorstellingen betaalt men slechts € 5. Met eigen producties als het Kinderboekenweekfeest en Het Grote Avonturenfestival heeft het Zaantheater als doel om theater toegankelijk te maken voor iedereen. Dankzij de bijdragen van de Vrienden van het Zaantheater kunnen wij eigen producties maken en de toegangsprijs laaghouden, waardoor ook mensen met een kleine portemonnee onze voorstellingen kunnen bezoeken. Waarvoor onze grote dank!