Gezocht: 60-plussers met een gevoel voor ritme

Zaandam, 8 september 2020

Voor een uniek dansproject zijn wij op zoek naar 60-plussers die dol zijn op dansen en niet stil kunnen zitten zodra zij muziek horen. Herkent u zich hierin, dan is Gouden Dans iets voor u! Dansen is goed voor het lijf, goed voor de hersenen én goed voor het ontmoeten van andere mensen. Het Coronavirus heeft veel sociale contacten doen verwateren. Daarom is het juist nu heerlijk om mee te doen met een activiteit die leuk en veilig is. Blijf niet binnen zitten, kom en dans mee!

U werkt tijdens het Gouden Dans project ongeveer drie maanden lang aan een heuse dansvoorstelling genaamd ‘Kom Dans met mij de Danzon’. Allemaal onder leiding van dansdocente en choreografe Juliette van Ingen. U hoeft dus niet te kunnen dansen, want dat leert u van Juliette. De voorstelling is geïnspireerd op de Cubaanse Danzon, met heerlijke ritmische Zuid-Amerikaanse muziek. In andere steden is het project al met veel succes en enthousiasme uitgevoerd. Op www.goudendans.nl vindt u meer informatie.  

Toos deed eerder mee aan Gouden Dans en heeft enorm genoten. “Wat heerlijk om zo te bewegen. Dit is mijn lijf, het ritme ervaren en ervoor gaan. Leeftijd verdwijnt. Mijn ‘dans-verloofde’ is 82 jaar, wat een kanjer! We lachen en leven ons uit.’’, vertelt Toos enthousiast na afloop van het project. Maria twijfelde of zij wel mee kon doen maar uiteindelijk is ze blij dat zij zich heeft opgegeven. “Het moeilijkste was eigenlijk de beslissing om mij aan te melden. Maar het bleek een hele goeie zet! Ik heb er geen seconde spijt van gehad. Ruim anderhalf jaar geleden heb ik een hersenbloeding gehad. Het was moeilijk om mijn leven weer op de rit te krijgen. Maar door de Gouden Dans heb ik zo'n kick gekregen, dat ik er dagen plezier van heb! We hebben een hechte groep en iedereen mankeert wel wat. Maar dat is helemaal geen probleem. We doen allemaal ons best en dat is genoeg.

Deelname aan het project is eenmalig € 35, dit is inclusief een kopje koffie of thee na afloop van de repetities. U repeteert 75 minuten. Voor de veiligheid verdelen we de deelnemers over meerdere groepen. Zo is er ruimte voor iedereen. De repetities zijn op dinsdag tussen 10.00 en 14.00 uur. We  starten op 6 oktober 2020 en de repetities zullen plaatsvinden in een dansstudio van kunstencentrum FluXus aan de Westzijde 168 in Zaandam. De voorstelling wordt gepresenteerd in het Zaantheater op zondagmiddag 7 februari 2021. De gebouwen van FluXus en het Zaantheater zijn zo ingericht dat uw bezoek niet alleen gezellig maar ook veilig is. Vanzelfsprekend worden de richtlijnen van het RIVM gevolgd en is er een corona-protocol. We nemen de tijd u hierover te informeren.

Voor meer informatie of aanmelden kunt u terecht bij Sander Buckers, te bereiken via e-mail: sbuckers@zaantheater.nl of telefonisch: 06-398 65 636.