FluXus en Zaantheater bieden Amateurkunstenaars een podium

Zaandam, 17 november 2020

FluXus en het Zaantheater slaan de handen ineen om amateurkunstenaars de kans te bieden zichzelf te laten zien in deze gekke tijden. Tijdens acht voorstellingen kunt u genieten van Zaankanters die zich door alle omstandigheden niet uit het veld laten slaan, maar hoop putten uit wat kunst brengt. Ze willen het graag met u delen!

FluXus, organisator van de jaarlijkse iktoon-maand van de amateurkunst in Zaanstad, merkt dat er grote behoefte is onder Zaanse spelers, zangers en muzikanten om zichzelf te laten zien en horen. Majanka Fröhlich van FluXus: “Door corona viel iktoon in het water en de vele voorstellingen die zijn gemaakt, worden keer op keer geannuleerd. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Groepen repeteren op afstand en er worden zelfs speciale coronavoorstellingen gemaakt. Maar waar kunnen deze amateurkunstenaars op een goede en veilige manier terecht?”

Het Zaantheater ziet met grote spijt gaten ontstaan in de programmering van het najaar. De huidige regels bepalen dat er maar voor 30 bezoekers per voorstelling mag worden gespeeld. Sander Buckers van Zaantheater: “Onze handen jeuken om voorstellingen te presenteren. Het is pijnlijk dat dit voor veel professionals onhaalbaar is. Voor de Zaanse amateurkunstenaars creëren we nu een prachtige kans.”

Om amateurkunstenaars toch hun podium te kunnen bieden, hebben de Zaanse organisaties de handen ineen geslagen. Onder de noemer Amateurkunst NU presenteren Fluxus en het Zaantheater de komende twee maanden acht boeiende voorstellingen. Elke voorstelling duurt ongeveer een uur en de entree bedraagt 10 euro. Kaarten zijn vanaf vandaag te koop via Zaantheater.nl.

The QuinTed & Jazzterday
11 december, om 19.00 en 21.00 uur
Uniek concert van twee top orkesten uit de Zaanse Jazz-scene. Eindelijk weer te zien en te beluisteren!

‘Samen Alleen’ door de Zaanse Theaterschool
12 december 2020, om 16.00, 18.30 en 20.30 uur
‘Ik zal je zeggen waar het op staat!’ Elk van de drie voorstellingen bestaat uit vijf uitdagende solo’s van jongeren.

‘Zes mannen’
20 december 2020, om 14.30 en 16.30 uur
Ze vertellen elkaar verhalen. Ze kruipen onder elkaars huid. Het piept en het kraakt.

RataJazz
21 december, om 19.00 en 21.00 uur
Ratajazz, een jeugdig muzikaal gezelschap met voorkeur voor jazz, funk en latin. Strak in pak, geheel in de stijl van de Blues Brothers met stoere hoeden en zonnebrillen.

‘Daar gaat ze’ door GrooTheater
21 januari 2021, om 19.00 en 21.00 uur
‘Wij hadden niemand nodig, behalve elkaar en onze vriendschap. Konden we maar terug in de tijd, naar toen alles nog simpel was.’

‘Tijdelijk abnormaal’ door Patricia Sierink en La Cantante
23 januari 2021, om 19.00 en 21.00 uur
‘De persconferentie is afgelopen. Zittend op de bank staar ik voor me uit en zet me schrap voor alles wat gaat komen.’

‘Rainbow’ door Productiekids
24 januari 2021, om 14.30, 15.30 en 16.30 uur
De jaren 50, het leven is eenvoudig, keurig en gelukkig… behalve als jij diep van binnen anders bent dan de rest.

Best of Vocality
Datum wordt later bekend gemaakt, om 14.30 en 16.30 uur
Tien jongvolwassenen laten hun individuele musicaltalent met veel passie, lef en doorzettingsvermogen samensmelten tot een prachtige vocale familie.