Extra voorstelling 'Dit is Zaanstad'

 

Wie is de Nederlander? Bestaat er zoiets als dé Nederlandse volksaard? En wat zijn onze volkomen- maar vooral onvolkomenheden? Mopperpot, columnist en radiomaker Marcel van Roosmalen,  fotograaf des Vaderlands Jan Dirk van der Burg en Radio 1-presentator en Slimste Mens Roelof de Vries doen in de extra voorstelling 'Dit Is Zaanstad' een poging een antwoord te vinden op die vragen.

Met een gezonde portie tegenzin gaan de mannen door ter plaatse op onderzoek uit. Jan Dirk van der Burg zoekt naar wat er zo typisch Zaans is. Marcel van Roosmalen deelt, als Zaankanter, op geheel eigen wijze zijn ervaring met Zaanstad en Roelof de Vries staaft aan de hand van harde feiten triviale weetjes hoe hoog we scoren op zijn ‘Nederlandmeter’.

Het optreden van een lokale artiest en interviews met plaatselijke bekendheden dragen ook bij aan de uitslag zodat aan het eind van de avond voor iedereen duidelijk is hoe (on)Nederlands Zaanstad eigenlijk is. Inmiddels is bekend geworden wie de speciale gasten zijn: burgemeester van Zaanstad Jan Hamming en comlumniste Eva Hoeke. Kortom, een bijzondere avond waar je als Zaankanter bij wilt zijn!