Het Zaantheater ook voor een bijzondere uitvaart een uitstekende locatie

1 juli 2020

Het Zaantheater te Zaandam wordt allereerst geassocieerd met theatervoorstellingen en gezellige avondjes uit. Wat minder bekend is, is dat het Zaantheater ook zeer bedreven is in het faciliteren van afscheidsceremonies. Het theater aan de Zaan is één van de weinige theaters in Nederland die de mogelijkheid biedt voor uitvaarten en zodoende is er veel interesse ook van buiten de Zaanstreek. Het Zaantheater is vanaf 6 augustus 2020 beschikbaar voor uitvaarten, condoleances en afscheidsceremonies.

“Er is steeds meer vraag naar een locatie waarin persoonlijke wensen van de overledene en van de familie kunnen worden vervuld. Een theater is daarvoor een uitstekende plek. Mensen met een grote familie en vriendenkring of met een wat uitgebreider netwerk zijn blij met de ruimte die onze grote zaal biedt met 880 stoelen. Vorig jaar stond er zelfs een groot koor en een orkest op het podium tijdens de ceremonie. Een prachtig eerbetoon aan de overledene.” Aldus Angelique Finkers, directeur van het Zaantheater.

Het mede vormgeven van nieuwe rituelen ervaart het Zaantheater als een bijzondere en unieke gelegenheid om een sfeervolle bijdrage te leveren aan een droevig momentum. Door de technische faciliteiten, diverse ruimtes en personeel met jarenlange ervaring kan het afscheid van uw dierbare volledig ingevuld worden door het theater naar uw wensen. Zo kunnen specifieke wensen op muzikaal gebied worden opgeluisterd door live muzikanten. Alle genres, van klassiek tot jazz en van opera tot kleinkunst, behoren tot de mogelijkheden. En door de unieke ligging aan de Zaan is vervoer over het water een optie door de mogelijkheid om aan te meren bij de naastgelegen kade.

Het theater beschikt over verschillende ruimtes voor kleine en grote gezelschappen waaronder twee theaterzalen (met 880 en 230 stoelen), diverse lichte foyers met prachtig uitzicht over de Zaan, een intiem theaterrestaurant en eigen parkeergarage. De voordelen van het gebruik maken van een theatersetting zijn talrijk. Door de technische faciliteiten kan er naast livemuziek door het technische personeel prachtige licht worden gecreëerd en een slideshow met foto’s en film worden afgespeeld door middel van een beamer op een groot scherm. Daarnaast is er zowel een piano als vleugel aanwezig in het theater.

Ook binnen de beperkende maatregelen ivm covid-19 heeft het Zaantheater ruimte en mogelijkheden te over, alles volgens de richtlijnen van het RIVM. Zo kan er een prettige familiekamer worden opgezet in een van de foyers of het theaterrestaurant, zijn alle zalen zeer goed geoutilleerde met professionele licht- en geluidstechnici en door de in huis catering zijn de mogelijkheden om uw familie en vrienden van een hapje en drankje te voorzien eindeloos; van koffietafel tot high tea, een uitgebreide lunch of een borrel met luxe huisgemaakte hapjes.

Kort samengevat; de sfeer, mogelijkheden en persoonlijke aandacht met oog voor creatieve en indien gewenst bijzondere invullingen komen nergens zo goed tot hun recht als in het Zaantheater en zorgen voor een mooie blijvende herinnering. Missie van het Zaantheater is om nabestaanden het best denkbare afscheid te kunnen bieden dat mogelijk is. Ook een droevige gebeurtenis mag in de spotlights.