Droom komt uit van Zaanse choreograaf Caggie

Zaandam, 19 november 2020

Droom komt uit van Zaanse Çağdas ‘Caggie’ Gülum

Deze week mag het Zaantheater haar deuren weer openen na de sluiting van twee weken en dat gebeurt spectaculair! Op vrijdagavond 20 november en zaterdag 21 november speelt de dansvoorstelling ‘Quake’ van Theater Utrecht en DOX, voor dertig bezoekers per avond. Een energieke, ontwapenende en muzikale (dans)voorstelling van een groep aanstormende multitalenten over hoe het verleden in ons doorleeft.

Eén van de choreografen is de Zaanse Çağdas ‘Caggie’ Gülum. Dansen doet Caggie al zolang hij zich kan herinneren. In 2010 was hij finalist van ‘So You Think You Can Dance’ en hij heeft meerdere dansproducties op zijn naam staan. Hij is opgegroeid in Zaandam en woont er nog steeds. Zijn vader is een van de leidinggevenden van stichting DIDF (Turkse Democratische Volks- en Jongerenvereniging Zaanstad) en Caggie is altijd nauw betrokken geweest bij het buurthuis van zijn vader. “DIDF organiseerde dans en Turkse folklore in buurthuizen in Zaandam, daar deed ik altijd aan mee. Ik voelde me thuis als ik kon dansen en die passie werd snel groter” (Noord Hollands Dagblad). In 2019 en 2020 werkte hij met jongeren uit Poelenburg en Peldersveld aan activiteiten die de jongeren graag wilden organiseren en terug zien in de wijk. Daarnaast was Caggie nauw betrokken bij Zaanstormend, een wervelende show in het Zaantheater waarin jong Zaans talent de kans krijgt om zich te laten zien op het gebied van zang, dans en muziek. Hiervoor werkte hij samen met zijn goede vriend Juvat Westendorp aan een dansproductie met jongeren.

Als 17-jarige jongen droomde Caggie om ooit een voorstelling te mogen maken in het Zaantheater en nu 15 jaar later komt zijn droom uit. Deze Zaanse choreograaf ziet zichzelf niet als rolmodel maar doet vooral zijn ding en als jongeren met hem willen samenwerken staat hij daar altijd voor open. Voor de Corona crisis was hij bezig met een jongerenproject in Poelenburg en door de lockdown kon dit niet afgemaakt worden. In de toekomst pakt hij dit misschien wel weer op en ondertussen blijft hij doen waar hij zich goed bij voelt. “ ’s Avonds laat ga ik naar de dansstudio en dans daar uren achter elkaar in mijn eentje. Soms neem ik het op en zet ik stukjes op Instagram” (Noord Hollands Dagblad).