De nominaties voor de VSCD-Cabaretprijs zijn bekend

De opzet van de Poelifinario, de cabaretprijs voor het beste theaterprogramma van het seizoen, is anders dan voorgaande jaren. Voorheen kende de Poelifinario één categorie. Dit jaar worden er prijzen uitgereikt in drie verschillende categorieën: kleinkunst, entertainment en engagement.

In de categorie entertainment is Jochem Myjer genomineerd met zijn voorstelling Adem in, Adem uit. Alex Klaasen is genomineerd met Showponies - De Alex Klaasen Revue.
In de categorie engagement zijn de genomineerden Tim Fransen met het Kromme der Mensheid,  Richard Groenendijk met Om Alles! en Veldhuis & Kemper met Geloof ons nou maar.  

De voorstellingen van Alex KlaasenRichard Groenendijk en Veldhuis & Kemper zijn komend seizoen ook weer te zien in het Zaantheater.

De genomineerde voor de kleinkunstcategorie is gelijk de winnaar: Joost Spijkers met Spijkers II. De jury vond dit programma dermate sterk dat hij als enige genomineerde in de categorie naar voren is geschoven.

Voor de Neerlands Hoop 2018 zijn vijf voorstellingen genomineerd: Johan Fretz met De Zachtmoedige Radicaal, Martijn Kardol met Bang, Stefano Keizers met Erg heel, René van Meurs met Ik beloof niks en Rundfunk met Wachstumsschmerzen.

De Cabaretprijzen worden op maandagavond 1 oktober in Den Haag uitgereikt op cabaretpodium Diligentia.