Bericht van directeur Angelique Finkers

Zaandam, 11 november 2020

Beste bezoekers van het Zaantheater,

Zoals u weet zijn de deuren van het theater door de coronacrisis al sinds 12 maart gesloten of staan slechts op een kiertje voor een beperkt aantal bezoekers. Het Zaantheater is ingericht op het kunnen faciliteren van 1100 theaterbezoekers tegelijkertijd en het organiseren van grote evenementen. Al maanden is dit niet meer mogelijk en het einde is nog niet in zicht.

De kerntaak van het Zaantheater is het brengen van voorstellingen. Om deze kerntaak niet in gevaar te laten komen is ingrijpen in de bedrijfsstructuur tot ons verdriet helaas onvermijdelijk gebleken. Door de aanhoudende situatie ziet het Zaantheater zich genoodzaakt om de organisatie aan te passen naar een kleiner personeelsbestand. Op 6 november j.l. heb ik als directeur-bestuurder het voornemen bekendgemaakt de afdeling horeca te ontmantelen. Ook zijn er tijdelijke contracten bij de technische dienst niet verlengd.

Wat betekent dit voor u als bezoeker?
De horeca is in het hele land tot medio december gesloten. Dit geldt ook voor de horeca in het Zaantheater. We hebben voorlopig nog geen zicht op toestemming de horeca weer te openen. Zodra dit wel het geval is, zullen wij er alles aan doen om binnen de mogelijkheden die er dan zijn u zo gastvrij mogelijk te ontvangen.

Ons Theaterrestaurant zal na de maandenlange noodgedwongen sluiting ook de rest van het jaar gesloten blijven. Mocht u een reservering hebben voor ons restaurant, dan komt deze helaas te vervallen. Ook de reeds bestelde nagenietarrangementen en pauze-arrangementen komen te vervallen. Hier krijgt u apart bericht over, want uw betaling hiervoor krijgt u uiteraard van ons terug.

Theater voor 30
Tot 19 november moeten onze deuren gesloten blijven. Daarna mogen de theaters in Nederland hopelijk weer open, maar voor slechts 30 bezoekers per voorstelling. Ondanks deze beperking gaan wij door met onze kerntaak: ons publiek mooie voorstellingen laten zien en artiesten en gezelschappen de mogelijkheid geven hun voorstellingen te spelen. Wij kijken graag naar wat er wél mogelijk is, in aangepaste setting. In het ticketoverzicht op onze website kunt u zien welke voorstellingen dit zijn.

Ondanks de grote uitdagingen waar we voor staan zullen we er alles aan doen om door deze moeilijke periode heen te komen en om mooi theater te blijven aanbieden. Ik wil u bedanken voor uw niet aflatende steun in de afgelopen 8 maanden en hoop u binnenkort weer te begroeten in het Zaantheater.

Angelique Finkers
Directeur Zaantheater