... alles voor de Show

Zaandam - 5 februari 2020

José Op 't Zand: "Mijn naam is José Op ’t Zand. Zaans Zilver is een mooie spannende/inspannende uitdagende hobby geworden. Je medespelers worden je vrienden! Ik heb de rol van Diva Daisy in het stuk en speel met Melle, die nog net 10 jaar is en mijn kleinzoon is in het stuk. Zo leuk om met hem te spelen en hij is zo leergierig en invoelend! En Melle heeft humor. De regie doet Peter Valkema en hij haalt ons uit onze comfortzone. Maar, ik moet zeggen dat het is ook wel goede hersengymnastiek is met al die teksten! Maar niet alleen dat. Er komt zoveel meer bij kijken zoals: waar moet je opkomen en waar weer af, welke rekwisieten heb je nodig en ga zomaar door. Maar vooral het inleven in een rol brengt je tot een innerlijk proces. Want het uiteindelijke doel is dat je werkelijk de Diva/oma wordt. Zingen en spelen bij Zaans Zilver raad ik iedereen aan!

Janny Olling Rijnsewijn: "Wat bezielt mij toch om steeds maar weer op het podium te kruipen en alle voorkomende teksten, pasjes, uitvoeringen en zang te ‘moeten‘ instuderen ? Want ik 'moet' natuurlijk niets, zeker niet op mijn leeftijd. Maar wat is het dan? Een heerlijke verslaving! En je doet er niemand kwaad of pijn mee. Én het is goed voor je: er is namelijk bewezen dat theater heel goed is voor het menselijk brein. Dat stofje hè? Dus ben ik al 40 jaar een heel gelukkig mens om in het theater te mogen staan. En doordat ik, uit drang naar meer kennis, in aanraking ben gekomen met FluXus is dat dé kers op mijn taart geworden. Want wat leer je daar veel!! Samen met mijn theatergroep ‘Theater Toemaar‘ doen wij nu al weer voor de vierde keer mee aan Zaans Zilver, en het smaakt nog steeds naar meer. Het geeft ons zoveel energie en die gebruiken wij weer in onze eigen optredens. Wij gaan er voor en wat hebben wij er weer zin in!"

Melle Schaft: "Ik ben Melle en ik ben 10 jaar. Ik hou van zingen, dansen en toneelspelen en daarom zit ik nu al een aantal jaar op musicalles bij Fluxus. Ik heb twee lieve juffen van wie ik veel leer en bij wie ik mezelf kan zijn. Of juist niet natuurlijk! Ik ben al eens in de huid gekropen van Birk (in “Ronja de Roversdochter”), Pluk (in “Pluk en Aagje”) en ik ben ook al eens een vogel geweest die Liet heet (in “Otje”). Het leukst vind ik rollen met veel tekst. Mijn juf vroeg of ik mee wilde doen in de voorstelling van ‘Zaans Zilver’ en dat wilde ik heel graag. Ik zit een paar keer per jaar bij het Zaantheater in de zaal, dan ga ik met mijn ouders naar een voorstelling en ook wel eens met mijn opa en oma. Het lijkt me wel erg leuk om nu eens een keer vanaf het grote podium de zaal in te kijken! Het leukste aan het meespelen met Zaans Zilver is dat ik een paar keer mag oefenen in het Zaantheater met een echte regisseur,  die Peter heet. Ik oefen samen met mijn ‘oma’ die José heet en die ik erg aardig vind. Ik vind het leuk om een keer met een volwassene te spelen, want zij kent haar tekst zo goed. Peter let op hele andere dingen dan mijn eigen juffen, dus dat vind ik erg grappig en leerzaam. Ik heb heel veel zin in de voorstelling, ik heb al mijn vrienden en heel veel familie uitgenodigd om te komen kijken. Theater is leuk. Over 50 jaar ben ik ook 60+ en dan hoop ik dat ik nog steeds op het podium mag staan."

Carla Hopman: "Zaans Zilver is altijd een feestje om aan mee te werken. Sander, Peter en Rob laten je buiten je comfortzone treden en dat is soms eng. Maar vaak blijkt dan dat je meerdere genres aankan dan dat je dacht en dat is kicken! Samen met andere zangers/zangeressen vorm je nieuwe groepen en dat gaat altijd gepaard met veel gelach. Leeftijd zegt op zulke momenten totaal niets. Zingen en toneelspelen geeft je een enorme kick en laat je stralen. Het is voor iedereen aan te raden!"

Ria Kee-Holkamp: "Toneelspelen heeft niets met leeftijd te maken. Kijk naar Bram van der Vlugt. Dik 80 jaar en nog steeds staat hij zijn mannetje op het podium. Op het toneel staan brengt gezonde spanning met zich mee, maar soms ook stress. Dat zijn de momenten waarop ik denk 'waaróm doe ik dit?' Vooral als je, zoals ik, alleen het toneel wordt op gestuurd. Maar als je daar dan eenmaal staat dan, dan geeft het zo'n heerlijk gevoel en dan weet ik: ja, daarom doe ik dit. Het instuderen en de repetities met Peter Valkema zijn een feestje. Ik zeg ook wel vaak 'ik haat je' omdat hij me uit mijn comfortzone haalt... maar dat is soms ook wel nodig om mij en mijn spel op het goede spoor te zetten."

 

 

 


 


Bestel hier kaarten voor Zaans Zilver