400 Culturele instellingen dromen de zalen alweer vol. Droom mee!

Meer dan 400 theaters, podia, producenten, impresariaten, academies, festivals, koren, orkesten, ensembles en dans- & theatergezelschappen, waaronder het Zaantheater kijken reikhalzend uit naar het moment dat de zalen weer gevuld zijn. We hebben de handen ineen geslagen om een positieve boodschap te verspreiden waarmee we aan willen geven dat we er straks weer staan, wanneer we weer mogen. Wat begon als een hoopvolle tekst speciaal geschreven voor één theater werd al snel omarmd door de gehele culturele sector en groeide uit tot een kunstwerk van hoop en belofte dat wij vandaag graag met u, de mensen die theater een warm hart toedragen, delen.

Het kunstwerk, bestaande uit een column geschreven door cabaretier Jan Beuving en een video, gaat over de belofte van een lege zaal. Een lege zaal is nooit zomaar een lege zaal. In die zaal sluiert altijd de magie van wat straks weer kan en mag. 

Hans van Manen (dans), Peter Pannekoek (cabaret), Soumaya Ahouaoui (toneel), Jaap van Zweden (muziek) en Simone Kleinsma (musical) vertegenwoordigen de diverse disciplines en diversiteit binnen de culturele sector en dragen de tekst van Jan Beuving voor. Verder werd er samen gewerkt met danser Uri Eugenio (LeineRoebana) en de pianisten Hannes Minnaar, Yang Yang Cai, Helena Basilova en Iris Hond. Zij spelen op 4 vleugels een deel uit Canto Ostinato van Simeon ten Holt. Regisseur van de video is Katja Akkerman.

Op www.droom-mee.nl kunt u de volledige video bewonderen, de column van Jan Beuving lezen en kunt u zich registreren als meedromer. U maakt dan gelijk kans op 2 vrijkaarten voor een volle zaal naar keuze. Dit is de belofte van bijna 400 theaters, podia, producenten, academies, sectorinstellingen, festivals, koren, orkesten, ensembles, dans- & theatergezelschappen aan u.

''Wij zijn klaar om te spelen.
wij wachten - met u - op de rook.’’