1800 voetjes van de vloer tijdens Het Avonturenfeest

Zaandam, 14 maart 2022

Gisteren was ‘Het Avonturenfeest’ in het Zaantheater. En dat was een groot succes. Maar liefst negenhonderd enthousiaste kleine en grote avonturiers vierden feest in alle hoeken en gaten van het theater.
Alle workshops en activiteiten waren gratis. En voor een klein prijsje bezochten velen ook de vrolijke voorstelling ‘PADABOOM!’ van Drumdrumdrum.  

“Kijk die ballon blaast zichzelf op, hoe kan dat nou!?”, riep een onderzoeker in de dop tijdens de spannende proefjes met het HEMLAB. Alle tafels van theaterrestaurant MUZE waren gevuld met jongens en meisjes met veiligheidsbrillen op en witte jassen aan. Zij ontdekten hoe je zeepkubussen, kleurentollen, lolliefluitjes en ballonen op een fles maakt. Ook razend populair was de theatrale workshop met keukengerei van theatermaker Jeannie Zuiderwijk. Samen met Jeannie brachten kinderen tafellakens en pollepels tot leven ''Ik zie een gezichtje in deze servet!”, riep een jonge deelnemer verbaasd.

Kleuren, dansen en zingen
De reuzenkleurplaat van één bij vier meter, die docent Rob Cerneüs van het Compaen VMBO speciaal met zijn leerlingen voor ‘Het Avonturenfeest' tekende, was ook in trek. Tarzan, Jane en alle andere avonturiers op de plaat werden prachtig ingekleurd. Samen met het Zaans Museum werden aankleedpop in Zaanse dracht geknipt en geplakt. Avonturiers kwamen even tot rust in de voorlees-boekenhoek. Om meteen daarna weer uit hun dak te gaan in de Forbo Flooringzaal. Daar gingen vier uur lang de voetjes van de vloer tijdens het discofeest van dansschool Jemisquare. En bij de voorstelling 'PADABOOM!' werd uit volle borst meegezongen met Ze kunnen zeggen wat ze willen maar de olifant, die heeft de dikste billen van het hele land. Na afloop mocht iedereen massaal het podium betreden.

“Wat was dit cool!" riep een kleine avonturier toen hij aan het einde van de middag samen met zijn ouders voldaan weer naar huis ging. En dat was het ook. Alle medewerkers van het Zaantheater kijken met ontzettend veel plezier terug op deze vrolijke middag. 

Bekijk hier het filmpje van 'Het Avonturenfeest' van De Orkaan.