Veilig naar het theater

Omdat er opnieuw strengere maatregelen nodig zijn om de verspreiding van het coronavirus te beperken, betekent dit helaas dat wij onze deuren t/m 25 januari 2022 moeten sluiten. Onderstaand Coronaprotocol is op dit moment dan ook niet van toepassing. 

Coronatoegangsbewijs

Op dit moment mogen wij een derde van de zaalcapaciteit bezoekers ontvangen, op voorwaarde dat we werken met een coronatoegangsbewijs. De 1,5 meter afstandsregel gaat opnieuw in. Ook bent u verplicht een mondkapje te dragen op de momenten dat u zich verplaatst. Op uw zitplaats mag u het mondkapje afdoen. Wij vragen bezoekers vanaf 13 jaar voorafgaand aan de voorstelling een coronatoegangsbewijs te tonen, in combinatie met een geldig identiteitsbewijs. 

Een coronatoegangsbewijs kan bestaan uit:

 • Een vaccinatiebewijs: deze krijgt u wanneer u volledig bent gevaccineerd met een Europees goedgekeurd coronavaccin. Dit vaccinatiebewijs is geldig vanaf 14 dagen nadat u volledig bent gevaccineerd.
 • Een herstelbewijs: een bewijs dat u minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona.
 • Een testbewijs: een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor aanvang van de voorstelling. Via www.testenvoortoegang.org kunt u een afspraak maken voor een coronatest.

Toon bij binnenkomst in het theater uw coronatoegangsbewijs via een QR-code in de CoronaCheck-app. Meer uitleg over de CoronaCheck-app vindt u hier. Heeft u geen smartphone? Ga naar coronacheck.nl om een papieren versie te printen. In sommige gevallen is het mogelijk een coronabewijs op papier thuisgestuurd te krijgen. Bel naar de CoronaCheck helpdesk op 0800-1421 en vraag naar de mogelijkheden.

Uw theaterbezoek

Het Zaantheater heeft het gebouw en het bezoekersbeleid aangepast om u een zo prettig en veilig mogelijke theaterbeleving te bieden. Er wordt gewerkt met coronatoegangsbewijzen, er wordt extra vaak schoongemaakt, er staan desinfectiezuilen om uw handen te desinfecteren en het ventilatiesysteem is zo aangepast dat er 100% verse lucht het theater in komt. Lees ook ons CoronaprotocolDoor middel van de onderstaande punten hopen wij inzichtelijk te maken hoe uw theaterbezoek zal verlopen. Het is goed om te weten dat u voorafgaand aan uw voorstelling van ons nog een servicemail ontvangt met gedetailleerde uitleg over uw theaterbezoek.

 • Bij aankomst in het theater wordt eerst uw coronatoegangsbewijs gescand, uw ID gecontroleerd en daarna uw tickets gescand
 • Voorafgaand aan de voorstelling kunt een drankje drinken in de foyer zolang er zitplaatsen zijn
 • De garderobe is geopend, uw jas en/of tas kunt u hier afgeven
 • Uw pauzedrankje staat voorafgaand aan de voorstelling bij de ingang van de zaal voor u klaar en neemt u mee de zaal in
 • Uitrijkaarten zijn na afloop van de voorstelling te koop bij de kassabalie
 • Helaas is het niet mogelijk na afloop van de voorstelling een drankje te drinken in de foyer
 • Bent u slecht ter been? Neem dan voorafgaand aan de voorstelling even contact op met de kassa.

Gezondheidscheck

Indien u één van de volgende vragen met 'ja' kunt beantwoorden, verzoeken wij u vriendelijk doch dringend uw bezoek aan het theater te annuleren. Óók wanneer u al (volledig) gevaccineerd bent.

 • Heeft u één of meerdere van de volgende symptomen: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid en/of meer dan 38 graden koorts?
 • Heeft u huisgenoten/gezinsleden met corona, koorts of benauwdheidsklachten?
 • Bent u de afgelopen twee weken in contact geweest met iemand die besmet is met het coronavirus?

U kunt in bovenstaande gevallen uw kaarten tot 12.00 uur op de dag van de voorstelling teruggeven. U krijgt dan van ons een tegoedbon die u bij een volgende bestelling kunt gebruiken.

Veelgestelde vragen over de coronamaatregelen en uw bezoek

Wij begrijpen dat u wellicht vragen heeft over uw theaterbezoek in deze coronaperiode. Op deze pagina hebben wij de meestgestelde vragen met antwoorden voor u op een rijtje gezet, zodat u goed voorbereid en onbezorgd kunt gaan genieten van uw bezoek aan ons theater. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust contact op met onze kassa (ma t/m vrij 09.00-17.00 uur) via 075 6 555 345 of info@zaantheater.nl. Wij helpen u graag.