Routebeschrijving

Met de auto 

Vanuit Amsterdam:
Volg de Ringweg Amsterdam (A10/E35) richting Zaanstad. Na de Coentunnel de A8 richting Zaanstad nemen en direct daarna bij de samenvoeging met de Ring Noord rechts aanhouden en afslag Zaanstad-Zuid nemen. Aan het einde van de afslag bij de verkeerslichten rechtsaf afslaan richting Zaanstad-Zuid (Kolkweg/Thorbeckeweg). Bij de derde verkeerslichten gaat u rechtsaf richting Centrum (Wibautstraat). Volg Parkeren Centrum. Deze weg zo'n 1,2 km volgen en bij de eerste verkeerslichten na de rotonde (ter hoogte van de bloemenkiosk) links afslaan richting Centrum (Peperstraat). Daarna bij het tweede verkeerslicht links afslaan. Vervolgens rechts aanhouden en met de weg meerijden de brug over naar het Zaantheater. Als u het Zaantheater gepasseerd bent neemt u de eerste weg links naar de parkeergarage van het Zaantheater. Mocht deze vol zijn, rijd dan een klein stukje rechtdoor waar u Parkeergarage Rozenhof aan uw rechterhand vindt óf rijd weer terug over de brug voor parkeerterrein De Burcht aan uw rechterhand.

Vanuit Alkmaar: 
Volg de A8 richting Zaanstad/Amsterdam. Neem de afslag Zaanstad-Centrum. Bij de rotonde (Prins Bernhard-rotonde) gaat u linksaf richting Centrum. Na 1,3 kilometer houdt u richting Centrum aan en gaat u bij de verkeerslichten rechtsaf de Peperstraat in. Daarna bij het tweede verkeerslicht links afslaan. Vervolgens rechts aanhouden en met de weg meerijden de brug over naar het Zaantheater. Als u het Zaantheater gepasseerd bent neemt u de eerste weg links naar de parkeergarage van het Zaantheater. Mocht deze vol zijn, rijd dan een klein stukje rechtdoor waar u Parkeergarage Rozenhof aan uw rechterhand vindt óf rijd weer terug over de brug voor parkeerterrein De Burcht aan uw rechterhand.

Vanuit Purmerend: 
Volg de A7/E22 richting Zaanstad/Amsterdam. Blijf de weg richting Zaanstad-Centrum volgen. Bij de rotonde (Prins Bernhard-rotonde) gaat u linksaf richting Centrum. Na 1,3 kilometer gaat u bij de verkeerslichten rechtsaf de Peperstraat in. Daarna bij het tweede verkeerslicht links afslaan. Vervolgens rechts aanhouden en met de weg meerijden de brug over naar het Zaantheater. Als u het Zaantheater gepasseerd bent neemt u de eerste weg links naar de parkeergarage van het Zaantheater. Mocht deze vol zijn, rijd dan een klein stukje rechtdoor waar u Parkeergarage Rozenhof aan uw rechterhand vindt óf rijd weer terug over de brug voor parkeerterrein De Burcht aan uw rechterhand.

Vanuit Haarlem: 
Neem de Haarlemmerweg (N200) richting Amsterdam. In Amsterdam richting Zaanstad aanhouden via de Coentunnel. Na de Coentunnel de A8 richting Zaanstad nemen en direct daarna bij de samenvoeging met de Ring Noord rechts aanhouden en afslag Zaanstad-Zuid nemen. Aan het einde van de afslag bij de verkeerslichten rechtsaf afslaan richting Zaanstad-Zuid (Kolkweg/Thorbeckeweg). Bij de derde verkeerslichten gaat u rechtsaf  richting Centrum (Wibautstraat). Volg Parkeren Centrum. Deze weg zo'n 1,2 km volgen en bij de eerste verkeerslichten na de rotonde (ter hoogte van de bloemenkiosk) links afslaan richting Centrum (Peperstraat). Daarna bij het tweede verkeerslicht links afslaan. Vervolgens rechts aanhouden en met de weg meerijden de brug over naar het Zaantheater. Als u het Zaantheater gepasseerd bent neemt u de eerste weg links naar de parkeergarage van het Zaantheater. Mocht deze vol zijn, rijd dan een klein stukje rechtdoor waar u Parkeergarage Rozenhof aan uw rechterhand vindt óf rijd weer terug over de brug voor parkeerterrein De Burcht aan uw rechterhand.

NB: Vanuit Haarlem kunt u ook de Kanaalweg (N246) langs het Noordzeekanaal nemen. Volg de richting Zaandam-Zuid. Neem aan het einde van het industriegebied de verkeerslichten linksaf richting Zaandam-Zuid en ga bij de volgende verkeerslichten bij het Albert Heijngebouw rechtsaf. Ga daarrna linksaf over de Joop den Uylbrug. Na de brug gaat u bij de verkeerslichten linksaf richting centrum (Wibautstraat). Neem daarna de route vanaf volg Parkeren Centrum zoals hierboven beschreven. 

Met het openbaar vervoer

Met de trein:
Het Zaantheater is met 15 minuten lopen eenvoudig bereikbaar vanaf station Zaandam. Station Zaandam heeft een rechtstreekse treinverbinding met Amsterdam, Purmerend, Alkmaar, Utrecht, Den Bosch en Arnhem. Loop vanaf het station richting Centrum de winkelstraat in (Gedempte Gracht). Loop deze winkelstraat helemaal uit en ga vóór de brug rechtsaf. Recht voor u uit ziet u de Dam met midden op de Dam het standbeeld van Czaar Peter. Als u bij het standbeeld de weg naar links vervolgt ziet u het Zaantheater aan uw rechterhand liggen.

Met de bus: 
Met onderstaande buslijnen kunt u naar de halte Gedempte Gracht in het centrum van Zaandam. Vanaf daar is het een paar minuten lopen naar het Zaantheater.
 
Lijn 63 Station Zaandam CS / Assendelft / Zaandam 't Kalf
Lijn 64 Station Zaandam CS / Zaandam Kogerveld / Zaandijk Rooswijk 
Lijn 65 Station Zaandam CS / Zaandam de Vlinder
Lijn 392 Station Zaandam CS / Oostzaan / Amsterdam Noord / Amsterdam CS 
Lijn 394 Station Zaandam CS / Amsterdam Noord / Amsterdam CS
 
Nachtlijn 92 Station Zaandam CS / Amsterdam CS / Amsterdam Leidseplein
Nachtlijn 94 Station Zaandam CS / Assendelft / Amsterdam CS / Amsterdam Leidseplein