Bereikbaarheid & Parkeren

Momenteel is de brug in de Czarinastraat voor alle verkeer gesloten. Het Zaantheater is daardoor alleen bereikbaar via de Wilhelminabrug (de brug tegenover het Zaantheater). Zie de routebeschrijving hieronder. Komt u met de fiets of lopend, dan kunt u het Zaantheater ook via de Hogendijk bereiken.

 

Bereikbaarheid


Met de auto:
Het Zaantheater is goed te bereiken met de auto. Plan uw reis via Google Maps.

Met de trein:
Het Zaantheater is met 15 minuten lopen eenvoudig bereikbaar vanaf station Zaandam. Plan uw reis met de trein.
Loop vanaf het station richting Centrum de winkelstraat in (Gedempte Gracht). Loop deze winkelstraat helemaal uit en ga vóór de brug rechtsaf. Recht voor u uit ziet u de Dam met midden op de Dam het standbeeld van Czaar Peter. Als u bij het standbeeld de weg naar links vervolgt ziet u het Zaantheater aan uw rechterhand liggen.

Met de bus: 
Met verschillende buslijnen kunt u naar de halte Gedempte Gracht in het centrum van Zaandam. Vanaf daar is het een paar minuten lopen naar het Zaantheater. Plan uw reis met het openbaar vervoer.

 

Parkeren

Parkeren kan in de parkeergarage van het Zaantheater, Q-Park parkeergarage Rozenhof en op het parkeerterrein op de Burcht. 

Parkeergarage Zaantheater:
Het Zaantheater heeft een eigen parkeergarage. Bij de portier kunt u na afloop van de voorstelling een uitrijkaart kopen voor € 6 per avond. NB: de parkeergarage van het Zaantheater heeft een hoogte van max. 1.90m.

Parkeerterrein de Burcht:
Ook kunt u uw auto parkeren op parkeerterrein de Burcht en vanaf daar via de Wilhelminabrug naar het Zaantheater oversteken. Hier geldt betaald parkeren.

Q-Park parkeergarage Rozenhof:
Het Zaantheater verkoopt ook uitrijkaarten voor Q-park parkeergarage De RozenhofWaardekaarten voor de Rozenhof kunt u na afloop van de voorstelling bij de portier kopen voor € 6 per avond met een maximum parkeertijd van 4 uur. Parkeert u langer dan 4 uur, dan dient u bij te betalen bij de betaalautomaat van de Rozenhof (dit is het geval bij lange voorstellingen, en als u van tevoren gaat eten).

Let op: als u op straat parkeert dan is de maximale parkeerduur 1,5 uur. Parkeer dus in een van de parkeergarages om een bekeuring te voorkomen.

Komt u met de fiets? Dan kunt u hier uw fiets stallen: Fietsenstallingen