Leden voor de kostuumploeg gezocht

Heb je zin om eens achter de schermen van het theater te kijken en met een gezellig groep mee te werken aan een grootse voorstelling? Meld je dan nu aan voor de kostuumploeg van de jubileumvoorstelling van het Zaantheater.

In december bestaat het Zaantheater 20 jaar en dat gaan we vieren. We gaan in de donkere dagen voor kerst, van 11 t/m 16 december, de Zaanse Notenkraker maken, een muziektheaterspektakel met Zaanse spelers, een groot koor, Zaanse dansscholen en professionele acteurs. Het creatieve team is professioneel: de regie is in handen van Bruun Kuijt, Wiske Sterringa schrijft het script en Heleen Heintjes ontwerpt de kostuums.

Om zo’n grote voorstelling te maken zijn heel veel kostuums nodig voor heel veel mensen. Heleen Heintjes weet hier altijd weer iets bijzonders van te maken. Een unieke kans om onder leiding van een professionele kostuum- en decorontwerper aan het werk te gaan. Er is volgens Heleen van alles te doen:  ‘We maken kostuums die gemaakt/ vermaakt moeten worden. Het is de Notenkraker, dus natuurlijk is er een enorme kerstboom, die genaaid en beschilderd moet worden. Er doen veel kinderen van dansscholen mee die soldaten en muizen zijn met houten zwaarden. En voor het lekkere grote koor hebben we ook al iets leuks verzonnen. Al met al genoeg knutseluren voor de boeg.’ In het Zaantheater krijgt de kostuumploeg een eigen ‘atelier’, waar op een doordeweekse dag met elkaar gewerkt wordt. De dagen worden op een later moment bepaald. Zin in lekker bezig zijn met een gezellige groep, meld je dan aan voor de kostuumploeg. Stuur een mail naar notenkraker@zaantheater.nl met je naam, adres en telefoonnummer.