...voor de Show!

Wat beweegt 60-plussers om in de Spotlights te staan?

Dit is de vraag die centraal stond in alweer de vijfde editie van Zaans Zilver. Diva Daisy, gespeeld door José op ’t Zand, krijgt deze vraag ook voorgeschoteld wanneer zij zich in het bijzijn van haar kleinzoon in haar kleedkamer voorbereidt op haar optreden als Leading Lady van de Revue. Hij vindt het wonderlijk dat zij op haar leeftijd nog steeds het podium opklimt. Het antwoord is eenvoudig: het bloed kruipt waar het niet gaan kan…

Dit geldt ook voor de 96 zangers, muzikanten, dansers, acteurs en actrices die in 2020 de revue passeerden in het Zaantheater. Met elk hun eigen beweegredenen betreden zij het podium en vertellen zij hun verhaal. In een regie van Peter Valkema en Sander Buckers belooft het een voorstelling te worden vol intieme, grappige, mooie en ontroerende acts die u zullen verwonderen en nog lang zullen bijblijven.

In 2020 bevatte het programma voor het eerst een koor onder leiding van Daphne Groot, bestaande uit 35 zangers en zangeressen. Uit recent onderzoek door het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst kwam duidelijk naar voren dat mensen graag actief bezig blijven met kunst en cultuur, maar zich niet willen vastleggen voor bijvoorbeeld een wekelijkse repetitie. Naar aanleiding van deze uitkomst werd speciaal voor Zaans Zilver een zogenaamd ‘projectkoor’ samengesteld waarbij men gedurende een korte periode intensief repeteert met als bonus gezelligheid en saamhorigheid.

Zaans Zilver is al jaren een begrip in de Zaanstreek! Hét open podium voor getalenteerde 60-plussers wordt georganiseerd door FluXus en het Zaantheater en is een jaarlijks terugkerend programma vol zang, muziek, dans en theateracts. Vanwege het grote succes dit jaar opnieuw in de Albert Heijnzaal van het Zaantheater. Een prachtige kans voor Zaankanters om te schitteren op het grote podium. 

Zaans Zilver wordt mede mogelijk gemaakt door Forbo Flooring Systems en het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Voor een nieuwe editie in het voorjaar van 2022 is Zaans Zilver op zoek naar nieuwe deelnemers. Lijkt het u leuk om mee te doen? Kijk hier voor meer informatie