Kims Keuze - oktober 2016

‘Wie wil er met me mee naar de uitreiking van de Cabaretprijzen’, was mijn vraag. En dat heb ik geweten. In theater Diligentia in Den Haag vergeten ze nooit meer dat het Zaantheater op bezoek was, want ik werd geflankeerd door maar liefst 18 cabaretliefhebbers! Zaandammers, Zaandijkers, Assendelvers, Krommenieërs, Koogers én een Alkmaarse waren met mij mee.

We werden getrakteerd op een drankje, bitterballen en een heleboel cabaretiers die op het podium stonden en in het wild rondliepen. Twee prijzen werden die middag uitgereikt: de Poelifinario, de prijs voor het meest indrukwekkende cabaretprogramma, en de Neerlands Hoop, de prijs voor de meest veelbelovende cabaretier. Het was erg leuk om zo’n cabaretfeestje eens te kunnen delen met Zaantheaterbezoekers. Wie wil er niet op een verjaardag vertellen dat ie wat gedronken heeft met Lenette van Dongen of Viggo Waas persoonlijk heeft gefeliciteerd?

De winnaars van de Poelifinario waren de mannen van cabaretgroep NUHR. De week ervoor speelden ze hun inderdaad geweldige voorstelling nog in het Zaantheater. De andere genomineerden waren onze eigen Zaanse Lenette van Dongen, die in december in het Zaantheater staat, de Vlaamse broers van Kommil Foo die in mei bij ons komen spelen en Lebbis. Lebbis vertelde mij die middag dat hij op 12 oktober met de Comedytrain naar het Zaantheater komt.

Fijn, dan zijn alle genomineerden voor dé Cabaretprijs dit seizoen in het Zaantheater te zien!