Kims Keuze - maart 2017

De nieuwe show van breakdance-skate-theatergroep ISH kreeg een mooie 4-sterren-recensie in de Volkskrant. De recensie begon met de woorden:  ‘De echte stuntman balanceert niet op lichtgevende skates, BMX-trappers of metalen relingen. Hij opereert achter de schermen: ontwerper Mike den Ottolander licht de tien stoere performers van ISH Dance Collective magisch mooi uit met volgspots, tegenlicht, strijklicht en black light’. Een mooie pluim voor de lichtontwerper uit Assendelft! Een heel bijzondere pluim ook, omdat je in recensies meestal weinig leest over het licht. Laat staan dat een recensie ermee begint! Mike heeft dus echt iets bijzonders gemaakt voor ISH.

Voor het publiek valt het lichtontwerp ook niet altijd op. Mensen letten vooral op de artiesten, niet op het licht. Maar het lichtplan is heel belangrijk bij een voorstelling. Dat wordt vooral goed duidelijk bij een rondleiding achter de schermen. Als je dan op het toneel staat zonder mooi theaterlicht, blijft er niet veel over.
Als u de volgende keer naar een voorstelling gaat, nodig ik u uit eens goed op het lichtontwerp te letten. En bent u benieuwd hoe het licht van een “licht-stuntman” eruit ziet? Dan moet u morgen om 20 uur in onze grote zaal zijn bij de spectaculaire show van ISH, met breakdance, in-line skating, freestyle basketbal, acrobatiek, BMX,  freerunning én een prachtig lichtplan!