278 feestjes!

Theater is altijd een feestje. Je ziet een mooie voorstelling, wordt verrast of geïnspireerd, je ziet je idool live op het toneel staan, kan een avondje onbedaarlijk lachen of je geniet van een prachtig concert. Seizoen 2018-2019 is extra feestelijk, want het Zaantheater bestaat in december 2018 maar liefst 20 jaar én dit is de 10e programmering die ik heb mogen samenstellen. Maar liefst 278 feestjes heb ik voor u uitgezocht! Hieronder geef ik vast een preview van al dit moois, maar kijkt u vooral rustig het hele programma door om uw eigen feestelijke theaterseizoen samen te stellen. Ik kijk uit naar uw komst!

Dinsdag 2 oktober - Flip Fabrique
We openen het theaterseizoen feestelijk met de spetterende voorstelling ‘Transit’ van de Canadese Flip FabriQue op . Proost u met ons mee op het nieuwe seizoen?

LANDELIJKE PREMIERES
We hebben maar liefst 15 landelijke premières in het Zaantheater. Van ‘Kruistocht in Spijkerbroek’ tot Karin Bloemen, van ‘Op Hoop van Zegen’ tot ‘Rupsje Nooitgenoeg’, we vieren 15 keer feest!

Zaterdag 10 november - Momix
Momix is eindelijk weer terug in het Zaantheater! Acrobatische dans op topniveau. Mooi en bijzonder.

Woensdag 25 december - Ellen ten Damme - Paris-Berlin in Kerstsfeeer
‘Paris – Berlin’ is een fantastische show van Ellen ten Damme en haar orkest. Toen ik hoorde dat ze een kersteditie gaat maken heb ik haar meteen vastgelegd voor Tweede Kerstdag. Vier uw kerstfeest met Ellen in het Zaantheater!

MET LIVE ORKEST!
Een live orkest is altijd een feest! Eind maart hebben we er maar liefst drie in één week: het orkest van de Staatsopera van Tatarstan, het Noordpool Orkest met de Ashton Brothers én het Glenn Miller Orchestra.

Faulty Towers - The Dining Experience
Voor het allerleukste diner moet u natuurlijk bij ‘Faulty Towers - The Dining Experience’ zijn! Van 11 t/m 15 januari maken Sybil, Basil en Manuel het Zaantheater onveilig.

Zaterdag 16 februari - BarokOpera Amsterdam
Een opera over Tsaar Peter de Grote mag natuurlijk niet ontbreken in Zaandam. BarokOpera Amsterdam komt naar het Zaantheater en we maken er een Zaans feestje van.

AFTERPARTIES
Ook na afloop van de voorstelling feesten we graag door. Bijvoorbeeld op de afterparty van ABBA Gold op zaterdag 13 oktober of op het Foute Feest van Guilty Pleasures op zaterdag 1 december.

Zondag 24 februari - Familie Flöz - Hotel Paradiso
Wat heb ik veel plezier gehad op het Festival Fringe in Edinburgh bij ‘Hotel Paradiso’ van Familie Flöz. Ik ben blij dat ik deze voorstelling op zondagmiddag 24 februari met u mag delen.

Woensdag 27 maart - Jevgeni Onegin 
De Staatsopera van Tatarstan viert ook feest! Het 25-jarig jubileum in Nederland vieren zij met de bijzondere opera ‘Jevgeni Onegin’ van Tsjaikovski op .

Dinsdag 9 en woensdag 10 april: Het Nationale Toneel - Onze Straat
Voorstellingen die net even anders zijn, vind ik altijd leuk. Bij ‘Onze Straat’ van het Nationale Toneel zitten we óp het toneel van de grote zaal, dicht op de acteurs. Ik verheug me!

Donderdag 18 april - A seat at the table
Betaal achteraf wat je het waard vind
Op Oerol zag ik de indrukwekkende voorstelling ‘A seat at the table’. Ik hoop dat zoveel mogelijk mensen deze voorstelling komen bekijken en daarom hoeft u van tevoren alleen maar €3,50 voor uw drankje en de garderobe te betalen. Achteraf bepaalt u wat u de voorstelling waard vond en stopt u dit geld in de pot waarmee ik na afloop bij de deur sta. Ik hoop u bij deze mooie voorstelling te ontmoeten.

TIP VAN KIM
Op de website ziet u bij verschillende voorstellingen het stempel ‘Tip van Kim’ staan. Voorstellingen die bijzonder, verrassend of mooi zijn en die ik u van harte kan aanbevelen. Vaak zijn ze net even anders dan anders, leuk om een keer uit te proberen?

Kim Muller
programmeur