Weet waar je koopt

Dagelijks kopen duizenden mensen kaartjes voor concerten, theatervoorstellingen en andere evenementen via internet. Wat velen niet weten, is dat er naast de officiële online verkooppunten ook veel websites zijn die op grote schaal kaarten opkopen en doorverkopen met als enig doel het maken van winst. Als bezoeker betaalt u via deze websites – vaak onbewust – veel meer voor een toegangskaart dan de oorspronkelijke prijs. Ook geven deze doorverkochte kaarten geen gegarandeerde toegang tot de voorstelling.

Het Zaantheater ontvangt veel telefoontjes en mails van bezoekers die, zonder zich hiervan bewust te zijn, veel te veel hebben betaald voor hun toegangskaarten. Deze bezoekers komen veelal via Google of andere zoekmachines bij opkoopbedrijven terecht die geen connectie met de artiest of de organisatie hebben. Door termen als officiële kaarten, de laatste kaarten, betrouwbaar en veilig, denken veel bezoekers dat ze bij het officiële voorverkoopadres zijn beland. Dat er meer wordt gevraagd voor een kaartje, wordt op de meeste sites pas duidelijk zodra het kaartje in huis is of het te veel betaalde geld is afgeschreven.

Waar kan ik wel veilig theaterkaartjes kopen?

Kaartjes voor theatervoorstellingen koop je altijd bij het theater! Vrijwel alle theaters, dus ook het Zaantheater, geven ieder jaar omstreeks mei hun brochure uit met het aanbod voor het nieuwe theaterseizoen. Kort daarna start de kaartverkoop via onze website. Populaire voorstellingen raken snel uitverkocht dus zorg dat u er tijdig bij bent!

Mocht u vragen hebben over het kopen van kaartjes dan kunt u altijd contact opnemen met de kassa van het Zaantheater via tel: 075 6 555 333 of via kaartverkoop@zaantheater.nl.

Bij de volgende sites kunt u wel veilig kaarten bestellen.
Eventim – online ticketshop voor verschillende theaterproducties
De Nationale Theaterkassa – voorverkoopadres voor diverse theaters
ANWB – via de Kampioen worden theaterkaarten van het Zaantheater aangeboden, exclusief voor leden van de ANWB

Alleen met tickets die zijn gekocht via de formele en erkende organisaties loopt u geen risico om te veel te betalen.

Het Zaantheater is niet verantwoordelijk voor kaarten die gekocht zijn via niet-officiële verkoopkanalen.

Meer informatie vindt u op www.weetwaarjekoopt.nl.