Voorverkoop - Veelgestelde vragen

Wanneer is de voorverkoop van het Zaantheater?
De kaartverkoop start op vrijdag 4 september om 10:00 uur. De voorverkoop voor de Vrienden van het Zaantheater start op woensdag 2 september. Dinsdag 8 september start de telefonische kaartverkoop of verkoop aan de balie. 

Hoe gaat het Zaantheater om met de richtlijnen van het RIVM?
Om een bezoek aan ons theater voor iedereen prettig en veilig te laten verlopen, volgt het Zaantheater de richtlijnen van het RIVM. Het theater is zo ingericht dat bezoekers 1,5 meter afstand tot elkaar kunnen houden, in de zaal en in de foyers. Ook is er extra veel aandacht voor hygiëne en is de luchtverversing in het hele gebouw aangepast. Voorafgaand aan elke voorstelling krijgen de bezoekers een servicemail met uitgebreide informatie over hoe het bezoek er precies uit komt te zien, zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Waarom staat alleen de nieuwe programmering t/m december online?
De voorverkoop van het nieuwe seizoen ziet er iets anders uit dan normaal. Om in te kunnen spelen op eventuele aangescherpte overheidsmaatregelen wordt het seizoen 2020-2021 opgesplitst en beginnen we met de verkoop van de voorstellingen t/m december 2020. Dit najaar programmeren we de nieuwe voorstellingen voor januari - juni 2021, en we houden u op de hoogte via onze nieuwsbrief wanneer dit online komt te staan. 

Waarom zie ik maar een beperkt aantal plekken in de zaalplattegrond?
Om minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar te kunnen bewaren werkt het Zaantheater dit najaar met een nieuwe zaalplattegrond. Deze plattegrond is zo ingesteld dat alleen stoelen geselecteerd en verkocht kunnen worden die zich op 1,5 meter van een ander gezelschap bevinden. Hierdoor is de zaalcapaciteit helaas lager dan gebruikelijk en kunt u bijvoorbeeld niet met meer dan 3 personen naast elkaar in de zaal zitten.

Er zijn stoelen voor mij geselecteerd, maar ik wil graag ergens anders zitten. Hoe doe ik dat?
Verplaats de voor u geselecteerde stoelen door op een lege stoel te klikken.

Ik wil met 4 of meer personen komen, maar ik kan alleen 2 of 3 stoelen naast elkaar aanklikken. Hoe kan dat?
Het Zaantheater werkt dit najaar met een nieuwe zaalplattegrond om te zorgen dat er 1,5 meter afstand bewaard kan worden. U kunt daarom maximaal met 2 personen naast elkaar zitten, en in enkele gevallen met drie. Bestelt u bijvoorbeeld 4 kaarten, dan zullen er 2 duoplaatsen voor u geselecteerd worden. U zit dan dus niet naast elkaar. Komt u met meerdere volwassenen maar wilt u niet naast elkaar zitten? Plaats dan meerdere bestellingen.

Ik wil alleen komen, maar er zijn geen losse stoelen meer beschikbaar.
Indien u alleen wilt komen of liever niet naast uw gezelschap plaatsneemt in de zaal, maar er zijn geen losse stoelen meer beschikbaar op de zaalplattegrond, dan betekent dat dat de losse stoelen uitverkocht zijn. U kunt een e-mail sturen naar kaartverkoop@zaantheater.nl. Wij kijken dan na de start kaartverkoop of we nog iets voor u kunnen betekenen. Dit kan helaas niet tijdens de start kaartverkoop op 4 september.

Ik ben mindervalide, kan ik kaarten via internet bestellen?
Er is geen lift naar het balkon. De balkonplaatsen zijn dus niet bereikbaar voor mensen die mindervalide of slecht ter been zijn. Neem voor speciale wensen altijd contact op met de kassa.

Biedt het Zaantheater geen seriekortingen meer aan?
Nee. Dit jaar werkt het Zaantheater helaas niet met series en seriekortingen omdat het seizoen is opgesplitst in twee delen en we niet goed weten hoe alles er vanaf januari 2021 uit gaat zien. Hopelijk kunnen we wel weer mooie series aanbieden in seizoen 2021-2022.

Welke cadeaucards en tegoedbonnen kan ik verzilveren bij een internetbestelling?
U kunt bij een internetbestelling tegoedbonnen van het Zaantheater, de Zaantheater Cadeaukaart, VVV-cadeaucard en Podium Cadeaukaarten online verzilveren. De Podium Cadeaukaart en VVV-cadeaucard kunt u direct online besteden. U kiest bij betaling voor de betaalmethode ‘Podium Cadeaukaart’ of ‘ VVV Giftcard’ en verzilvert hiermee uw kaart. Houdt u nog een restbedrag over, dan kunt u dit bedrag betalen via iDEAL of met een creditcard. Let erop dat er voor het verzilveren van een VVV-cadeaukaart een wettelijk maximum van €50,00 per transactie is ingesteld.
Zaantheater Tegoedbonnen en Zaantheater Cadeaucards kunt u verzilveren door bij de betaling te kiezen voor de rode knop ‘Gebruik waarde- en tegoedbon van het Zaantheater’. U vult daar de code in die vermeld staat op uw tegoed- of cadeaubon.
De overige cadeaukaarten kunt u op de volgende manier verzilveren: stuur binnen 14 dagen na uw bestelling uw tegoedbon of cadeaukaart op naar de receptie van het Zaantheater. Voeg een kopie van uw bestelbevestiging bij met daarop uw naam, volledige adresgegevens en (IBAN)bankrekeningnummer. Het tegoed wordt dan zo spoedig mogelijk aan u overgemaakt

Betaal ik bij een internetbestelling administratiekosten?
Als u kaarten koopt via onze website betaalt u € 2,50 administratiekosten. U kunt daarna zelf uw e-tickets uitprinten. Wilt u uw tickets opgestuurd krijgen, dan betaalt u € 2 portokosten extra, dus in totaal € 4,50.

Ik wil kaarten bestellen voor een Vriendenprijsje. Hoe werkt dat?
Dit seizoen hebben we helaas geen voorstellingen in de voorverkoop waarop nu al een Vriendenprijsje van toepassing is.

Ik ben Vriend van het Zaantheater, ik heb mijn e-mailadres ingevuld, maar ik maar kan toch niet bestellen
De voorrang is gekoppeld aan één e-mailadres. Gebruik het e-mailadres waarmee u bij het Zaantheater bekend bent. Dit is het e-mailadres waarop u e-mails van het Zaantheater ontvangt. Kunt u nog steeds niet bestellen? Neem dan contact op met de helpdesk (10.00 tot 17.30 uur via 075 6555 333 of kaartverkoop@zaantheater.nl).

Staat uw vraag hier niet bij?
De helpdesk is tijdens de start kaartverkoop op woensdag 2 september bereikbaar van 10.00 tot 17.30 uur via 075 6555 333 of via kaartverkoop@zaantheater.nl. De kaartverkoopbalie van het Zaantheater is geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Bij voorstellingen op zaterdag en zondag is de kassa een uur voor aanvang van de voorstelling geopend.