Veelgestelde vragen over de kaartverkoop 2022

Vind op deze pagina een antwoord op uw vragen over de kaartverkoop. Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact op met de kassa via kaartverkoop@zaantheater.nl of 075 6 555 333.

Hoe werkt het online bestellen van kaarten?
Het online bestellen van kaarten is snel en eenvoudig. Op deze pagina leest u het bestelstappenplan. Als een voorstelling is uitverkocht kunt u zich aanmelden voor de wachtlijst. Zodra er kaarten beschikbaar komen wordt u hierover geïnformeerd.

Betaal ik bij een internetbestelling administratiekosten?
Als u kaarten koopt via onze website dan betaalt u € 2,50 administratiekosten. De tickets worden per e-mail aan u toegestuurd. U kunt daarna zelf uw e-tickets uitprinten of opslaan op uw telefoon. Wilt u uw tickets per post opgestuurd krijgen, dan betaalt u € 2,00 portokosten extra, dus in totaal € 4,50.

Ik heb een Zaantheater tegoedbon/voucher. Hoe kan ik deze verzilveren?
Een Zaantheater tegoedbon/voucher kunt u verzilveren door bij het afrekenen van uw bestelling te klikken op de rode knop ‘Gebruik waarde- en tegoedbon van het Zaantheater’. U vult daar de vouchercode in die vermeld staat op uw (digitale) tegoedbon. Het tegoed zal van het te betalen bedrag worden ingehouden. Het eventueel resterende bedrag kunt u bij een volgende bestelling gebruiken. Kijk voor instructies voor het verzilveren van Cadeaukaarten of VVV-bonnen op deze pagina.

Ik ben mindervalide, kan ik kaarten via internet bestellen?
Neem voor speciale wensen altijd contact op met de kassa. Het Zaantheater beschikt over rolstoelplaatsen. Zowel in de grote zaal (Albert Heijnzaal) als in de kleine zaal (Forbo Flooringzaal) zijn vier rolstoelplaatsen, met direct ernaast of direct erachter begeleidersplaatsen. Deze plaatsen kunt u alleen reserveren via de kassa van het Zaantheater. U kunt deze plaatsen niet via internet reserveren. Het Zaantheater beschikt over verschillende faciliteiten voor mindervaliden.

Hoe gaat het Zaantheater om met de richtlijnen van het RIVM?
Om een bezoek aan ons theater voor iedereen prettig en veilig te laten verlopen volgt het Zaantheater de richtlijnen van het RIVM. Voor toegang tot het theater werken we op dit moment met coronatoegangsbewijzen. Ook is er extra veel aandacht voor hygiëne en is de luchtverversing in het hele gebouw aangepast. Voorafgaand aan elke voorstelling krijgen de bezoekers een servicemail met uitgebreide informatie over hoe het bezoek er precies uit komt te zien, zodat u precies weet waar u aan toe bent. Informatie over uw theaterbezoek vindt u ook op de speciale informatiepagina.

Wordt er nog 1,5 meter afstand gehouden in de zalen?
Per 28 november 2021 is het weer verplicht geworden 1,5 meter afstand te bewaren in het theater. Zowel in de foyers als in de theaterzalen. Daarnaast is toegang tot het theater vanaf 13 jaar alleen mogelijk na het tonen van een vaccinatie-, herstel-, of negatief testbewijs d.m.v. een QR-code en is het dragen van een mondkapje verplicht (deze mag in de zaal worden afgezet). Eerder gemaakte aanpassingen blijven gewoon bestaan. Er wordt extra vaak schoongemaakt, er staan desinfectiezuilen in het gebouw, tickets worden gescand en het ventilatiesysteem blaast 100% verse lucht aan van buiten. 

Is een toegangstest of vaccinatiebewijs verplicht?
Ja. Op dit moment werkt het Zaantheater met verplichte coronatoegangsbewijzen. Een coronatoegangsbewijs kan bestaan uit een vaccinatiebewijs, een herstelbewijs of een testbewijs. Toon bij binnenkomst in het theater uw coronatoegangsbewijs via een QR-code in de CoronaCheck-app. Download de CoronaCheck-app op uw telefoon en klik op QR-code maken. U krijgt dan drie opties: een QR-code van een vaccinatiebewijs, een herstelbewijs of een testbewijs. Met dit coronabewijs en identiteitsbewijs op zak bent u klaar voor uw bezoek aan ons theater. Een uitgebreide uitleg over de CoronaCheck-app en het maken van uw QR-code vindt u hier.

Wat is het coronaprotocol van het Zaantheater en hoe ziet mijn theaterbezoek eruit?
Op deze pagina leest u ons Coronaprotocol. Het Zaantheater volgt te allen tijde de richtlijnen van het RIVM en de overheid. Wanneer maatregelen wijzigen, past het Zaantheater dit beleid en de maatregelen hier zo spoedig mogelijk op aan. Op deze pagina leest u meer over wat u kunt verwachten van uw bezoek en hoe uw theaterbezoeker er ongeveer uit komt te zien. Deze pagina's worden continu bijgewerkt voor de meest actuele informatie.