Veelgestelde vragen over de kaartverkoop 2021

Vind op deze pagina een antwoord op uw vragen over de kaartverkoop voor seizoen 2021-2022. Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact op met de kassa via kaartverkoop@zaantheater.nl of 075 6 555 333.

Hoe werkt het online bestellen van kaarten?
Het online bestellen van kaarten is snel en eenvoudig. Op deze pagina leest u het bestelstappenplan. Houd er s.v.p. rekening mee dat het selecteren van uw stoelen bij sommige voorstellingen niet mogelijk is in verband met de 1,5 meter afstandsregeling die voorlopig nog wordt gehanteerd in de zalen en foyers. Het systeem kent u in die gevallen automatisch de best beschikbare plaatsen toe.

Ik heb een Zaantheater tegoedbon/voucher. Hoe kan ik deze verzilveren?
Een Zaantheater tegoedbon/voucher kunt u verzilveren door bij het afrekenen van uw bestelling te klikken op de rode knop ‘Gebruik waarde- en tegoedbon van het Zaantheater’. U vult daar de vouchercode in die vermeld staat op uw (digitale) tegoedbon. Het tegoed zal van het te betalen bedrag worden ingehouden. Het eventueel resterende bedrag kunt u bij een volgende bestelling gebruiken. Kijk voor instructies voor het verzilveren van Cadeaukaarten of VVV-bonnen op deze pagina.

Hoe gaat het Zaantheater om met de richtlijnen van het RIVM?
Om een bezoek aan ons theater voor iedereen prettig en veilig te laten verlopen volgt het Zaantheater de richtlijnen van het RIVM. Het theater is zo ingericht dat bezoekers 1,5 meter afstand tot elkaar kunnen houden, in de zaal en in de foyers. Ook is er extra veel aandacht voor hygiëne en is de luchtverversing in het hele gebouw aangepast. Voorafgaand aan elke voorstelling krijgen de bezoekers een servicemail met uitgebreide informatie over hoe het bezoek er precies uit komt te zien, zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Wordt er nog 1,5 meter afstand gehouden in de zalen?
Voorlopig hanteren wij in onze zalen en foyers 1,5 meter afstand tussen huishoudens. Voor voorstellingen t/m december 2021 is stoelselectie daarom niet mogelijk, maar kunt u wel een sectie in de zaal selecteren waarna het systeem u automatisch de best beschikbare plaatsen toekent. Deze plaatsen zijn altijd op 1,5 meter afstand van het volgende gezelschap in de rij. Sommige voorstellingen worden als vrije zit verkocht, waarna u op de avond zelf door ons geplaceerd wordt. Met ingang van januari 2022 gaan wij uit van volledige zaalbezetting en dus is stoelselectie voor die voorstellingen weer gewoon mogelijk.

Ik wil kaarten bestellen voor een gezelschap, maar we willen niet naast elkaar zitten. Kan dat?
Wij gaan ervan uit dat de personen uit één bestelling naast elkaar kunnen worden geplaceerd. Wilt u niet naast elkaar zitten? Plaats dan een aparte bestelling. Tussen elke bestelling wordt 1,5 meter afstand in acht genomen. 

Is een toegangstest of vaccinatiebewijs verplicht?
Op dit moment werkt het Zaantheater niet met toegangstesten of vaccinatiebewijzen. Ons beleid kan daarin veranderen op grond van RIVM-richtlijnen of op advies van onze brancheorganisaties. Mocht dit het geval zijn dan zullen we alle bezoekers daarover informeren.

Wat is het coronaprotocol van het Zaantheater en hoe ziet mijn theaterbezoek eruit?
Op deze pagina leest u ons Coronaprotocol. Het Zaantheater volgt te allen tijde de richtlijnen van het RIVM en de overheid. Wanneer maatregelen wijzigen, past het Zaantheater dit beleid en de maatregelen hier zo spoedig mogelijk op aan. Op deze pagina leest u meer over wat u kunt verwachten van uw bezoek en hoe uw theaterbezoeker er ongeveer uit komt te zien. Deze pagina's worden continu bijgewerkt voor de meest actuele informatie.

Betaal ik bij een internetbestelling administratiekosten?
Als u kaarten koopt via onze website dan betaalt u € 2,50 administratiekosten. De tickets worden per e-mail aan u toegestuurd. U kunt daarna zelf uw e-tickets uitprinten of opslaan op uw telefoon. Wilt u uw tickets per post opgestuurd krijgen, dan betaalt u € 2,00 portokosten extra, dus in totaal € 4,50.

Ik ben mindervalide, kan ik kaarten via internet bestellen?
Er is geen lift naar het balkon. De balkonplaatsen zijn dus niet bereikbaar voor mensen die mindervalide of slecht ter been zijn. Neem voor speciale wensen of rolstoelplaatsen altijd contact op met de kassa. Het Zaantheater beschikt over verschillende faciliteiten voor mindervaliden.