Toelichting start kaartverkoop najaar 2020

Coronamaatregelen Zaantheater
Om een bezoek aan ons theater voor iedereen prettig en veilig te laten verlopen, volgt het Zaantheater de richtlijnen van het RIVM. Het theater is zo ingericht dat bezoekers 1,5 meter afstand tot elkaar kunnen houden, in de zaal en in de foyers. Ook is er extra veel aandacht voor hygiëne en is de luchtverversing in het hele gebouw aangepast. Voorafgaand aan elke voorstelling krijgen de bezoekers een servicemail met uitgebreide informatie over hoe het bezoek er precies uit komt te zien, zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Beperkte zaalcapaciteit
Met inachtneming van de 1,5-meterregels kunnen dit najaar maximaal 240 bezoekers per voorstelling in de Albert Heijnzaal plaatsnemen. Soms is de capaciteit lager omdat we in overleg met het gezelschap het balkon niet verkopen of omdat de bezoekers plaatsnemen op het toneel van de grote zaal om een intiemere setting te creëren. Er zijn dus minder kaarten beschikbaar bij sommige voorstellingen en ook is er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar per rij. Wij vragen uw begrip hiervoor. In de Forbo Flooringzaal worden dit najaar geen voorstellingen gespeeld.

Naast elkaar in de zaal
Het Zaantheater werkt dit najaar met een nieuwe zaalplattegrond. In deze nieuwe zaalplattegrond kunt u met 2 personen naast elkaar zitten en in enkele gevallen met drie. Bestelt u meer dan 3 kaarten, dan wordt u door het systeem automatisch los van elkaar geplaceerd. Komt u met meerdere volwassenen maar wilt u niet naast elkaar zitten? Plaats dan meerdere bestellingen.

Jeugdvoorstellingen
Volgens de richtlijnen van het RIVM hoeven kinderen t/m 12 jaar geen 1,5 meter afstand van anderen te houden. Dit betekent dat kinderen naast de volwassenen in de zaal kunnen plaatsnemen. De volwassenen dienen uiteraard wel 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Bij sommige jeugdvoorstellingen verkopen we daarom ongeplaceerd, waarbij u het aantal kinderkaarten en het aantal volwassenenkaarten dient te selecteren. Vervolgens wordt uw bestelling met inachtneming van de richtlijnen door ons geplaceerd in de zaal. U ontvangt na enkele dagen uw tickets met uw rij- en stoelnummer(s).

Voorverkoop - veelgestelde vragen 
Hier vindt u de veelgestelde vragen rondom de voorverkoop.