Toegankelijkheid voor mindervaliden

Het Zaantheater beschikt over verschillende faciliteiten voor mindervaliden

Voorzieningen voor slechthorenden

Het Zaantheater beschikt over geluidsversterking voor slechthorenden. De hoofdtelefoons zijn verkrijgbaar bij de portier en te gebruiken voor de grote en voor de kleine zaal. Wilt u van dit geluidsversterkingssysteem gebruik maken dan vragen wij daarvoor een borg van € 10,-.

De geluidsversterking werkt het beste als u deze aansluit op uw eigen gehoorapparaat met uw eigen ‘oortjes’, maar ook mensen zonder gehoorapparaat kunnen van dit systeem gebruik maken. U dient het lusje om uw hals te dragen. Als u het eigen gehoorapparaat op T of R stand zet heeft u direct geluid via uw eigen gehoorapparaat. Het volume kunt u zelf aanpassen.

LET OP:
Het systeem werkt niet in de foyer. Pas wanneer u met het apparaatje de kleine of grote zaal ingaat wordt het gehoorsysteem automatisch aangesloten op het geluid van de grote of kleine zaal (er zit een onzichtbare omvormer in de sluis bij de ingang van de kleine zaal). Dus als u met een kastje dat AAN staat door de sluis van de kleine zaal loopt pakt het systeem automatisch het geluid van de kleine zaal op. Zet u in de kleine zaal het kastje uit en daarna weer aan dan schakelt het systeem over naar het geluid van de grote zaal. U moet dan dus weer opnieuw door de sluis lopen (dus de zaal weer uit en in).

Rolstoelplaatsen

Het Zaantheater beschikt over rolstoelplaatsen. Zowel in de grote zaal (Albert Heijnzaal) als in de kleine zaal (Forbo Flooringzaal) zijn vier rolstoelplaatsen, met direct ernaast of direct erachter begeleidersplaatsen. Deze plaatsen kunt u alleen reserveren via de kassa van het Zaantheater (tel: 075 - 6 555 333). U kunt deze plaatsen niet via internet reserveren.

In de parkeergarage van het Zaantheater zijn twee invalidenparkeerplaatsen. Wilt u gebruik maken van deze parkeerplaatsen, dan kunt u aanbellen bij het hek bij de ingang van de garage. Het hek wordt dan voor u opengedaan. Vanuit de parkeergarage kunt u met de lift naar de ingang van het theater.

Het Zaantheater beschikt over een invalidentoilet en een lift naar de eerste verdieping van de foyer voor de boveningang van de grote zaal. Deze lift kunt u ook gebruiken om naar de vergaderzalen beneden in het gebouw te gaan (Forbo Flotexzaal).

Voorzieningen voor blinden of slechtzienden

Een officieel getrainde blindengeleidehond mag mee naar binnen om u te begeleiden. U kunt  telefonisch contact met ons opnemen om hiervoor geschikte plaatsen te bespreken.